<

Британія і Латвія оголосили перший тендер на постачання FPV-дронів Україні

14:08 | 6.06.2024 / Новини / , /
Перегляди
19
/ Коментарі відсутні

Велика Британія та Латвія відкрили тендер для компаній на постачання FPV-дронів в Україну в межах Дронової коаліції.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на заяву Міністерства оборони Британії.

Наголошується, що тендер відкритий для виробників з будь-якої країни, що входить до Контактної групи з питань оборони України.

Цей відбір має на меті знайти постачальників, які зможуть виробляти дрони у великих масштабах і за доступною ціною, використовуючи потужності західної промисловості.

Перший тендер триватиме до 28 червня, після чого представники країн Дронової коаліції, очолюваної Британією і Латвією, відберуть компанії, які отримають замовлення на поставку дронів в Україну.

Упродовж 2024 року будуть оголошені нові тендери з урахуванням досвіду першого.

Крім Британії та Латвії, у Дроновій коаліції офіційно беруть участь Австралія, Канада, Данія, Естонія, Німеччина, Литва, Нідерланди, Польща, Швеція.

Дрони FPV (first-person view) – безпілотні літальні апарати з відеокамерою, що транслює зображення оператору, і з причепленим бойовим зарядом. Вони довели високу ефективність на полі бою після повномасштабного вторгнення Росії, забезпечуючи українським операторам ситуаційну поінформованість для ураження ворожих позицій, бронетехніки та кораблів.

Коаліцію дронів та РЕБ створили Україна та Латвія. Згодом до неї долучилися інші країни. 17 лютого міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що Коаліція дронів офіційно стартувала у межах роботи Контактної групи з питань оборони України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Червня, Середа
25 Червня, Вівторок