<

Боголюбов виїхав з України за паспортом 67-річного пенсіонера з Волині, – ЗМІ

11:47 | 10.07.2024 / Новини / /
Перегляди
257
/ Коментарі відсутні

Один із засновників та власників «ПриватБанку», а також соратник олігарха Ігоря КоломойськогоГеннадій Боголюбов виїхав з країни за паспортом 67-річного жителя Волині.

Про це пише Українська правда у своєму розслідуванні.

Кілька журналістів у правоохоронних органах підтвердили, що вже знайшли й допитали пенсіонера – Миколу Купріяновича Сюмака, паспортом якого нібито скористався Боголюбов.

Сам же пенсіонер розповів журналістам, що загубив закордонний паспорт навесні 2022 року. Він також переконує, що не покидав межі України 24-го червня цього року та перебуває наразі вдома.

За версією слідства, незаконно перетнути кордон із чужим документом Боголюбову допоміг 46-річний прикордонник Володимир Макаренко. Він зараз затриманий та перебуває в СІЗО з підозрою.

Співрозмовники видання у правоохоронних органах та бізнесових колах розповіли, що сам Геннадій Боголюбов наразі намагається отримати політичний притулок у Великій Британії та Австрії.

Співрозмовники журналістів розповіли, що використати паспорт іншої людини Боголюбова спонукав той факт, що в системі прикордонників щодо нього стоїть «прапорець», а відтак його виїзд мало б узгоджувати керівництво прикордонної служби.

Нагадаємо, що 7-го липня, українські ЗМІ повідомили, що Боголюбов виїхав з України, імовірно, через підозру від Бюро економічної безпеки у справі «ПриватБанку». ДБР вже затримало прикордонника, який допоміг втекти з України Геннадію Боголюбову, а самому бізнесмену заочно оголосило про підозру.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота