<

Біля Ейфелевої вежі залишили труни з написом про Україну

03:37 | 3.06.2024 / Новини / /
Перегляди
297
/ Коментарі відсутні

1-го червня близько 09:00 ранку біля Ейфелевої вежі виявили п’ять трун, обгорнутих у французькі прапори з написом “Французькі солдати в Україні”, поліція арештувала трьох людей у зв’язку з цією провокацією. 

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на AFP

П’ять трун у натуральну величину виявили на набережній Бранлі в Парижі біля основи Ейфелевої вежі. У коробках, як повідомило AFP джерело, був гіпс.

Водія фургона, який перевозив труни, заарештували неподалік. Він розповів поліції Парижа, що йому заплатили 40 євро за те, щоб він відвіз двох інших людей і їхній вантаж. За даними AFP, водій прибув із Болгарії напередодні ввечері.

Ще двох фігурантів затримали пізніше на іншому кінці Парижа – на автовокзалі Берсі, де вони збиралися сісти на рейс до Берліна. Один із затриманих був українцем, а інший – німцем.

Мотив затриманих поки незрозумілий, але напис на трунах, імовірно, відсилає до обговорення про відправлення західних військ в Україну – яке першим порушила саме Франція.

До слова, Парижу доводилось не раз спростовувати російські фейки про “французьких найманців” в Україні. ЗМІ нещодавно повідомили, що Франція незабаром може відправити військових інструкторів в Україну, незважаючи на занепокоєння деяких союзників і критику з боку Росії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Липня, П’ятниця