<

Білорусь піднімала авіацію через російський «шахед» — «Гаюн»

01:03 | 15.09.2024 / Новини / , /
Перегляди
73
/ Коментарі відсутні

Один російський безпілотник типу Shahed під час атаки на Україну вночі 14-го серпня залетів до території Білорусі.

Про це повідомила моніторингова група «Беларускі Гаюн», – передає Громадське.

За даними моніторингової групи, близько 04:10 безпілотник перетнув білорусько-український кордон у районі смт Лоєва і пробув у повітряному просторі країни близько 30 хвилин.

«Беларускі Гаюн» відстежив, що дрон рухався у західному напрямку, а потім повернув на південний схід і повернувся назад до України. Shahed полетів у район міста Славутич, де його помітили о 05:05.

Як стверджує моніторингова група, коли російський безпілотник залетів до Білорусі, в небі над Гомельською областю вже чергував винищувач, його підняли в місті Барановичі близько 03:40. Міноборони Білорусі про це нічого не повідомляло.

Зранку Командування Повітряних сил ЗСУ повідомило, що російські війська атакували Україну 76 ударними дронами Shahed 131/136. Сили протиповітряної оборони знищили 72 безпілотники. Два безпілотники локаційно втратили в Україні, ще два — повернулися до росії.

У липні Командування Повітряних сил ЗСУ підтверджувало випадок, коли вцілілий російський «шахед» вийшов із повітряного простору України в напрямку Гомельської області Білорусі. З того часу «Беларускі Гаюн» неодноразово повідомляв про фіксацію «шахедів» на території Білорусі.

Тим часом самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про те, що це Україна буцімто порушила повітряний простір його країни.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Вересня, Середа