Без борошна та вершків: як зробити суп густим і кремовим
Осінь – час затишку, тепла і, звісно, домашніх супів. Але як зробити його густішим і кремовішим, не додаючи борошна чи вершків?
Про найкращий спосіб зробити суп кремовим, розповідає РБК-Україна з посиланням на Daily Express.
Найкращий спосіб зробити суп кремовим
Відповідь проста, додайте в першу страву картоплю. Саме вона є найзручнішим і найефективнішим інгредієнтом для загущення супів.
Яку картоплю обрати для супу
Не всі сорти підходять.
Борошнисті (розсипчасті) сорти – ідеальні. Вони пухкі всередині та містять багато крохмалю, тому чудово загущують супи, рагу та соуси.
Воскові сорти, як молода картопля – не підходять: вони залишаються гладкими навіть після варіння, тому краще смакують у салатах.
Як використовувати картоплю, щоб зробити суп густішим
- Додайте нарізану картоплю під час варіння супу.
- Відваріть картоплю окремо, розімніть і додайте до страви.
- Використайте сухе картопляне пюре – це найпростіший і найшвидший спосіб.
- Достатньо додати по одній столовій ложці такого пюре, розмішати і почекати кілька хвилин, суп стане густішим і насиченішим.
За тестуванням The Kitchn, цей метод отримав 8 із 10 балів і був визнаний “найпростішим серед усіх”. Результат – гладкий, приємно густий суп із відчуттям, ніби ви додали вершки, хоча це лише картопля.
