<

Без борошна та вершків: як зробити суп густим і кремовим

03:10 | 28.10.2025 / Новини / /
Перегляди
675
/ Коментарі відсутні

Осінь – час затишку, тепла і, звісно, домашніх супів. Але як зробити його густішим і кремовішим, не додаючи борошна чи вершків?

Про найкращий спосіб зробити суп кремовим, розповідає РБК-Україна з посиланням на Daily Express.

Найкращий спосіб зробити суп кремовим

Відповідь проста, додайте в першу страву картоплю. Саме вона є найзручнішим і найефективнішим інгредієнтом для загущення супів.

Яку картоплю обрати для супу

Не всі сорти підходять.

Борошнисті (розсипчасті) сорти – ідеальні. Вони пухкі всередині та містять багато крохмалю, тому чудово загущують супи, рагу та соуси.

Воскові сорти, як молода картопля – не підходять: вони залишаються гладкими навіть після варіння, тому краще смакують у салатах.

Як використовувати картоплю, щоб зробити суп густішим

  • Додайте нарізану картоплю під час варіння супу.
  • Відваріть картоплю окремо, розімніть і додайте до страви.
  • Використайте сухе картопляне пюре – це найпростіший і найшвидший спосіб.
  • Достатньо додати по одній столовій ложці такого пюре, розмішати і почекати кілька хвилин, суп стане густішим і насиченішим.

За тестуванням The Kitchn, цей метод отримав 8 із 10 балів і був визнаний “найпростішим серед усіх”. Результат – гладкий, приємно густий суп із відчуттям, ніби ви додали вершки, хоча це лише картопля.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Грудня, П’ятниця
4 Грудня, Четвер