<

Апеляційний суд залишив депутата Тищенка під цілодобовим домашнім арештом

14:08 | 3.07.2024 / Новини / /
Перегляди
58
/ 1 коментар

Київський апеляційний суд 3-го липня залишив народного депутата Миколу Тищенка під домашнім арештом. Тищенко намагався оскаржити запобіжний захід, який йому 25-го червня обрали після конфлікту з ексвійськовим у Дніпрі.

Про це повідомляє Громадське.

Сторона захисту заявила, що підозра парламентарю є необґрунтованою. Натомість прокурор це заперечив: адвокати, за його словами, не надали контраргументів. І додав: що Тищенко та його захисники наполягають, що депутат діяв у межах ТСК, однак жодних документів вони не надали, чи чинна ця комісія, і яке відношення вона має до ботоферм та колцентрів. 

Сам депутат наполягав, що подавав заяви до правоохоронців про перевірки адрес у Дніпрі, за якими начебто здійснювалось шахрайство. Мовляв, вже після ухвал суду про обшуки, він приїхав до міста. 

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва 25-го червня обрав для народного депутата Миколи Тищенка запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт на 60 діб. До того ДБР оголосило про підозру Тищенку за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Якщо його визнають винним, він може отримати 5 років в’язниці. 

Адвокати Тищенка заявляли, що підозра є необґрунтованою, а запобіжний захід може навіть паралізувати роботу парламенту, адже бракуватиме голосів на якийсь важливий законопроєкт.

Сам депутат стверджував, що «ніколи в житті не зробив чогось такого», за що б йому «було гидко».




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Липня, П’ятниця