<

Американський білий метелик на Волині: ще в одній громаді запровадили карантин

18:51 | 23.08.2024 / Новини / /
Перегляди
2594
/ Коментарі відсутні

На Волині збільшилася площа нашестя американського білого метелика, який знищує плодові, декоративні та лісові дерева. З 23-го серпня карантин також запровадили у селищі Ратне.

Як пише Суспільне, за даними Держпродспоживслужби області, у Ратнівській громаді шкідник наразі поширився на площі 1240,9 га. Його фітосанітарні обстеження виявили під час планових обстежень.

Площа поширення американського білого метелика в області постійно збільшується і нині становить 45 814,3 га.

В Держпродспоживслужбі наголосили, що власники територій, де запроваджено карантин, повинні зрізати та спалювати гілки з гніздами шкідника, видаляти з пошкоджених дерев мертву кору, стовбури обмазувати вапном і обкопувати. Також для знищення гусені обох поколінь застосовують біологічні препарати.

Що відомо про американського білого метелика на Волині

Вперше американського білого метелика виявили у 2019 році у місті Рожище. З того часу на Волині п’ятий рік триває карантин через нашестя шкідника.

Станом на початок літа 2024 року карантин діяв у 44 селах Волинської області на площі понад 44 тисячі 306 гектарів. Наприкінці червня на Ковельщині виявили нову зону поширення шкідника — у селі Вербка. Карантин запровадили на площі понад 267 гектарів. На боротьбу з американським білим метеликом Ковельська міська рада виділила пів мільйона гривень.

Довідково. Американський білий метелик — це агресивний шкідник, що пошкоджує понад 250 видів плодових, декоративних, лісових дерев, особливо полюбляє шовковицю, клен, волоський горіх, плодові дерева. Поширюється на відстань від 25 до 40 км, тривалість життя комахи — 6-14 діб.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 Вересня, П’ятниця
12 Вересня, Четвер