<

Поліція Іспанії заарештували продавців секс-рабинь з України

16:23 | 22.06.2024 / Новини / /
Перегляди
170
/ Коментарі відсутні

Поліція Іспанії заарештувала п’ятьох осіб, причетних до сексуальної експлуатації біженців з України.

Про це повідомляє пресслужба Європола, – передає УНН.

Зазначається, що підозрювані заманювали українських потерпілих обіцянками оформити для них візи біженців, фінансову підтримку та роботу. Зловмисниками виявилися один громадянин Іспанії, двоє росіян і двоє українців. Наразі встановлено 14 жертв.

«Злочинна група, яка діяла з 2020 року, вербувала своїх жертв в інтернеті, переважно через платформи соціальних мереж, представляючи себе менеджерами кадрового агентства. Постраждалих заманювали пропозиціями роботи хостессами. … Ймовірні торговці людьми потім експлуатували жінок, переважно українок, а також громадянок Білорусі, у клубі проституції в Ель-Ехідо (Альмерія), Іспанія», – йдеться у повідомленні.

За даними Європола, зловмисники обирали жертв за національною ознакою і привозили до Іспанії за туристичними візами, обіцяючи їм легальне працевлаштування в індустрії розваг і туризму. Опинившись в Іспанії, ті отримали інструктаж подати заяву про надання тимчасового захисту у зв’язку з війною росії проти Україні.

«Однак їх ошукали підозрювані. Жертви не отримували жодного трудового договору, а потім їх експлуатували. … Злочинна група отримала величезні незаконні доходи шляхом експлуатації великої кількості жінок. Постраждалих розмістили у трьох будинках, наданих однією особою, яка керувала нічним клубом. Ізолюючи жертв від решти суспільства, торговці людьми намагалися мінімізувати ризик виявлення поліцією або втечі жінок, дозволяючи їм стримувати, контролювати та повністю експлуатувати жертв», – уточнили в Європолі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Червня, П’ятниця
27 Червня, Четвер