<

27–28 жовтня перші військові КНДР росія застосовуватиме в зонах бойових дій

01:23 | 26.10.2024 / Новини / , /
Перегляди
89
/ Коментарі відсутні

Президент Володимир Зеленський із посиланням на дані розвідки заявив, що вже 27–28-го жовтня перші військові КНДР будуть застосовані росією в зонах бойових дій.

Про це повідомляє пресслужба президента, пише LB.ua.

25-го жовтня Головком Сирський доповів президенту про ситуацію на фронті. За словами президента, на Донеччині важко, але бойові бригади тримають позиції та роблять усе можливе для знищення окупанта.

“Окремо – Курська операція. Реалізовуємо наші завдання. Буферна зона на російській території убезпечує Україну від російських спроб розширення війни на сході нашої держави та забезпечує відчутні російські втрати”, – повідомив президент.

Також Головнокомандувач доповів щодо виконання завдань у визначених районах Курської області.

“Доповів також і щодо залучення росією військових з Північної Кореї. За інформацією розвідки, вже 27–28-го жовтня перші північнокорейські військові будуть застосовані росією в зонах бойових дій. Це очевидний ескалаційний крок росії, який має значення, на відміну від усієї тієї дезінформації, якої багато звучало в Казані цими днями”, – наголосив президент.

Він зазначив, що світ може чітко побачити, чого насправді хоче росія, і це продовження війни. Саме тому потрібна принципова та сильна реакція лідерів світу.

“Фактичне залучення Північної Кореї до бойових дій повинно отримати відповідь у вигляді не заплющених очей та розгублених коментарів, а відчутного тиску як на москву, так і на Пхеньян заради дотримання Статуту ООН і покарання за ескалацію”, – підсумував Зеленський.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Жовтня, Понеділок
27 Жовтня, Неділя