<

140 тисяч волинських школярів розпочнуть навчання 2 вересня

10:10 | 30.08.2024 / Новини / /
Перегляди
45
/ Коментарі відсутні

Навчальний рік 2024/2025, який цьогоріч стартує 2-го вересня в усіх освітніх закладах області, розпочнуть 140 тисяч волинських школярів, з яких понад 13,5 тисяч – першокласників.

Про це розповіла начальниця обласного управління освіти та науки Наталія Матвіюк, повідомили в облдержадміністрації.

Чи проводитимуть урочисті заходи — лінійки, екскурсії, виховні години тощо — з нагоди початку нового навчального року, зазначила посадовиця, навчальні заклади вирішуватимуть самостійно.

«Основне питання, як і раніше, полягає у тому, щоби створити для всіх учасників освітнього процесу безпечні умови перебування у закладі освіти. Головною умовою для навчання офлайн залишається наявність укриття, – зазначила Наталія Матвіюк. – На сьогодні 92 відсотки наших закладів освіти мають захисні споруди. Тому вони матимуть можливість розпочати навчання офлайн або змішаному форматі. Лише незначна кількість закладів не мають укриттів або ці укриття не завершені, тому вони навчатимуться дистанційно. І це досить невелика частина. Заклади освіти, які дооблаштовують укриття зможуть пізніше приступити до очного навчання», – сказала посадовиця.

Початок та закінчення нового навчального року затвердив Кабінет міністрів України постановою № 841. Попри це на педагогічних радах школи самостійно затверджують графіки та плани роботи, сказала керівниця управління, а також корегують початок і завершення канікул, враховуючи безпекову ситуацію, наявність світла та опалення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок