Тепло осені на вашому столі: пиріг із куркою, грибами та шпинатом
Холодні вечори ідеальні для домашніх смаколиків. Спробуйте приготувати ароматний пиріг із золотавою скоринкою та ніжною начинкою з курки, грибів і шпинату — тепло і ситно в кожному шматочку.
Сьогодні ми поділимося рецептом, про який розповіли на сторінці katherine.nari, він ідеально поєднує смак соковитої курки, ніжних грибів і вітамінного шпинату. Цей пиріг легко готувати навіть тим, хто не вважає себе майстром випічки. Завдяки листковому тісту він виходить легким, повітряним, а начинка неймовірно кремовою.
Інгредієнти
Листково-дріжджове тісто500 гКуряче філе500 гПечериці250 гРіпчаста цибуля1 шт.Свіжий шпинат70 гМолоко400 млБорошно1,5 ст. лДіжонська гірчиця1 ст. лЯйце1 шт.СільПерецьОливкова олія
Приготування
- Підготуйте тісто, якщо воно заморожене, то заздалегідь розморозьте.
- Викладіть його на деко, зробіть легкі надрізи зверху не прорізаючи до кінця та змастіть збитим яйцем.
- Випікайте в розігрітій до 200°C духовці приблизно 20 хв, доки не з’явиться золотава скоринка.
- Цибулю подрібніть і обсмажте на оливковій олії до м’якості.
- Додайте шматочки курки, обсмажте до золотистої скоринки.
- Киньте печериці та готуйте ще кілька хвилин.
- Всипте борошно, перемішайте, влийте трохи молока, щоб утворилася густіша маса.
- Долийте решту молока, варіть на середньому вогні, постійно помішуйте, поки соус не стане ніжним і кремовим.
- Додайте гірчицю, шпинат, сіль і перець. Зніміть з вогню.
- Вийміть готове тісто з духовки, трохи охолодіть.
- Акуратно зріжте верхній шар, зробіть із нього «кришку».
- Середину злегка притисніть ложкою, щоб зробити заглиблення.
- Викладіть гарячу начинку та накрийте кришкою з тіста.
Поради
- Щоб пиріг вийшов соковитішим, можна додати трохи тертого твердого сиру у соус.
- Для аромату спробуйте приправити начинку мускатним горіхом.
- Якщо любите хрустку скоринку, змастіть тісто не лише яйцем, а й сумішшю жовтка з вершками.
Цей пиріг стане чудовим варіантом як для сімейної вечері, так і для святкового столу. Подавайте його з легким овочевим салатом або чашкою ароматного бульйону і ви отримаєте справжній кулінарний шедевр.
@katherine.nari Пиріг з куркою, грибами і шпинатом 🥧 Інгредієнти: • листково-дріжджове тісто (я брала 500 г, але трохи відрізала аби зробити прямокутник) • куряче філе – 500 г • печериці – 250 г • ріпчаста цибуля – 1 шт • шпинат свіжий – 70 г • молоко – 400 мл • борошно – 1,5 ст.л • діжонська гірчиця Торчин – 1 ст.л • сіль, перець – за смаком • оливкова олія Розігрійте духовку до 200°C. Тісто розморозьте за потреби. Зверху на тісті зробіть надрізи злегка притискаючи ножем, не глибоко. Змастіть яйцем і випікайте 20 хв або до золотавої скоринки. Поки тісто в духовці, підготуйте начинку. Наріжте цибулю й обсмажте на олії до м’якості. Додайте шматочки курки, обсмажуйте до рум’яності. Потім додайте печериці — смажте ще кілька хвилин. Вмішайте борошно, додайте трохи молока й добре перемішайте. Поступово вливайте решту молока, готуйте на середньому вогні, помішуючи, поки маса не стане густішою. Зніміть з вогню, додайте гірчицю, шпинат, сіль і перець — перемішайте. Готове тісто трохи остудіть, потім акуратно зріжте верхній шар уздовж зробленого контуру, наче «кришку». Середину злегка притисніть ложкою. Викладіть всередину гарячу начинку. Накрийте іншою частиною з тіста. Смачного!🫶🏻 #рецептиукраїнською #кулінарнийблог #пиріг #листковийпиріг #пирігзкуркоютагрибами #пирігзкуркою ♬ Garden – dudebs(듀뎁스)
Готуйте смачно разом з БУГ.