<

Тепло осені на вашому столі: пиріг із куркою, грибами та шпинатом

21:23 | 21.09.2025 / Борщ / , /
Перегляди
33
/ Коментарі відсутні

Холодні вечори ідеальні для домашніх смаколиків. Спробуйте приготувати ароматний пиріг із золотавою скоринкою та ніжною начинкою з курки, грибів і шпинату — тепло і ситно в кожному шматочку.

Сьогодні ми поділимося рецептом, про який розповіли на сторінці katherine.nari, він ідеально поєднує смак соковитої курки, ніжних грибів і вітамінного шпинату. Цей пиріг легко готувати навіть тим, хто не вважає себе майстром випічки. Завдяки листковому тісту він виходить легким, повітряним, а начинка неймовірно кремовою.

Інгредієнти

Листково-дріжджове тісто500 гКуряче філе500 гПечериці250 гРіпчаста цибуля1 шт.Свіжий шпинат70 гМолоко400 млБорошно1,5 ст. лДіжонська гірчиця1 ст. лЯйце1 шт.СільПерецьОливкова олія

Приготування

  1. Підготуйте тісто, якщо воно заморожене, то заздалегідь розморозьте.
  2. Викладіть його на деко, зробіть легкі надрізи зверху не прорізаючи до кінця та змастіть збитим яйцем.
  3. Випікайте в розігрітій до 200°C духовці приблизно 20 хв, доки не з’явиться золотава скоринка.
  4. Цибулю подрібніть і обсмажте на оливковій олії до м’якості.
  5. Додайте шматочки курки, обсмажте до золотистої скоринки.
  6. Киньте печериці та готуйте ще кілька хвилин.
  7. Всипте борошно, перемішайте, влийте трохи молока, щоб утворилася густіша маса.
  8. Долийте решту молока, варіть на середньому вогні, постійно помішуйте, поки соус не стане ніжним і кремовим.
  9. Додайте гірчицю, шпинат, сіль і перець. Зніміть з вогню.
  10. Вийміть готове тісто з духовки, трохи охолодіть.
  11. Акуратно зріжте верхній шар, зробіть із нього «кришку».
  12. Середину злегка притисніть ложкою, щоб зробити заглиблення.
  13. Викладіть гарячу начинку та накрийте кришкою з тіста.

Поради

  • Щоб пиріг вийшов соковитішим, можна додати трохи тертого твердого сиру у соус.
  • Для аромату спробуйте приправити начинку мускатним горіхом.
  • Якщо любите хрустку скоринку, змастіть тісто не лише яйцем, а й сумішшю жовтка з вершками.

Цей пиріг стане чудовим варіантом як для сімейної вечері, так і для святкового столу. Подавайте його з легким овочевим салатом або чашкою ароматного бульйону і ви отримаєте справжній кулінарний шедевр.

@katherine.nari Пиріг з куркою, грибами і шпинатом 🥧 Інгредієнти:
• листково-дріжджове тісто (я брала 500 г, але трохи відрізала аби зробити прямокутник)
• куряче філе – 500 г
• печериці – 250 г
• ріпчаста цибуля – 1 шт
• шпинат свіжий – 70 г
• молоко – 400 мл
• борошно – 1,5 ст.л
• діжонська гірчиця Торчин – 1 ст.л
• сіль, перець – за смаком
• оливкова олія 
Розігрійте духовку до 200°C. Тісто розморозьте за потреби. Зверху на тісті зробіть надрізи злегка притискаючи ножем, не глибоко. Змастіть яйцем і випікайте 20 хв або до золотавої скоринки. Поки тісто в духовці, підготуйте начинку. Наріжте цибулю й обсмажте на олії до м’якості. Додайте шматочки курки, обсмажуйте до рум’яності. Потім додайте печериці — смажте ще кілька хвилин. Вмішайте борошно, додайте трохи молока й добре перемішайте. Поступово вливайте решту молока, готуйте на середньому вогні, помішуючи, поки маса не стане густішою. Зніміть з вогню, додайте гірчицю, шпинат, сіль і перець — перемішайте. Готове тісто трохи остудіть, потім акуратно зріжте верхній шар уздовж зробленого контуру, наче «кришку». Середину злегка притисніть ложкою. Викладіть всередину гарячу начинку. Накрийте іншою частиною з тіста. Смачного!🫶🏻 #рецептиукраїнською #кулінарнийблог #пиріг #листковийпиріг #пирігзкуркоютагрибами #пирігзкуркою ♬ Garden – dudebs(듀뎁스)

Готуйте смачно разом з БУГ.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *