<

Пиріжки з грибами або хачапурі з грибами – новий рецепт від Клопотенка

15:01 | 15.10.2025 / Борщ / /
Перегляди
24
/ Коментарі відсутні

Український шеф-кухар Євген Клопотенко знову здивував кулінарною ідеєю — цього разу він показав, як приготувати відкриті пиріжки з грибами, що нагадують і хачапурі і домашні приіжки. Цецепт дуже простий і дуже смачний, зберігайте.

У новому відео Клопотенко розповів, що надихнувся думкою “а що, як зробити пиріжки не закритими, а навиворіт?”. Результат — пухкі, ароматні й дуже грибно-сирні пиріжки, які готуються просто.

Інгредієнти:

  • борошно,
  • дріжджі,
  • дрібка солі,
  • трішки цукру,
  • олія,
  • яйце,
  • молоко.

Замішане тісто Клопотенко радить залишити на 40–50 хвилин, щоб воно піднялося.

Начинка:

Поки тісто “відпочиває”, готуємо ароматну начинку:
– обсмажуємо цибулю та гриби,
– натираємо сир сулугуні або бринзу і змішуємо з яйцем — для соковитості й ніжності.

Як готувати:

Формуємо відкриті пиріжки, викладаємо начинку зверху й ставимо в духовку на 30 хвилин при 180°C.

“Це не піца, не хачапурі, а саме пиріжок з грибами — але по-новому”, — каже Клопотенко.

Дивіться повний рецепт у відео Клопотенка:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *