Пиріжки з грибами або хачапурі з грибами – новий рецепт від Клопотенка
Український шеф-кухар Євген Клопотенко знову здивував кулінарною ідеєю — цього разу він показав, як приготувати відкриті пиріжки з грибами, що нагадують і хачапурі і домашні приіжки. Цецепт дуже простий і дуже смачний, зберігайте.
У новому відео Клопотенко розповів, що надихнувся думкою “а що, як зробити пиріжки не закритими, а навиворіт?”. Результат — пухкі, ароматні й дуже грибно-сирні пиріжки, які готуються просто.
Інгредієнти:
- борошно,
- дріжджі,
- дрібка солі,
- трішки цукру,
- олія,
- яйце,
- молоко.
Замішане тісто Клопотенко радить залишити на 40–50 хвилин, щоб воно піднялося.
Начинка:
Поки тісто “відпочиває”, готуємо ароматну начинку:
– обсмажуємо цибулю та гриби,
– натираємо сир сулугуні або бринзу і змішуємо з яйцем — для соковитості й ніжності.
Як готувати:
Формуємо відкриті пиріжки, викладаємо начинку зверху й ставимо в духовку на 30 хвилин при 180°C.
“Це не піца, не хачапурі, а саме пиріжок з грибами — але по-новому”, — каже Клопотенко.
Дивіться повний рецепт у відео Клопотенка: