Неймовірний шашлик із бекону та шампіньйонів: рецепт
Шашлик – це не завжди про м’ясо. Якщо ви хочете здивувати гостей на пікніку чи потішити родину оригінальною закускою вдома, спробуйте шашлик із шампіньйонів у беконі.
Ця страва має одразу кілька переваг, адже швидко готується, має апетитний аромат та підходить як самостійна закуска чи доповнення до основних страв, пише ТСН.
Інгредієнти:
- Шампіньйони середнього розміру 10 шт.
- Бекон (тонкі скибочки) 10 шт.
- Майонез 2 ст. л
- Соєвий соус 3 ст. л
- Сіль
- Чорний перець
- Паприка
- Хмелі-сунелі
- Часник 2–3 зубчики
Приготування:
- Ретельно очистьте шампіньйони від бруду, промийте під проточною водою та просушіть паперовим рушником.
- Змішайте майонез, соєвий соус, спеції та, за бажанням, подрібнений часник. Додайте гриби та перемішайте так, щоб маринад покрив кожен грибочок. Залиште на 20 хв.
- Кожен гриб обгорніть тонкою скибочкою бекону та нанизуйте на шампури чи дерев’яні шпажки.
- Готуйте на розпеченому вугіллі, постійно перевертайте, 7–10 хв до золотистої скоринки. Якщо готуєте вдома, запікайте у духовці за 200°C близько 15 хв.
- Ідеально смакують із овочами гриль, зеленню та келихом сухого вина.
Щоб бекон не розгортався під час смаження, закріпіть його зубочисткою та використовуйте тонкі шпажки.