<

Карптопляне пюре з солоними огірочками – простий рецепт і максимум смаку

11:11 | 15.11.2025 / Борщ / , /
Перегляди
33
/ Коментарі відсутні

Є багато рецептів картопляного пюре і, безперечно, це одна з найпопулярніших страв в українських домівках. Але як додати пюрешці ще більше того смаку, який так зайде в душу. Рішення – додати шось, що раніше ми додавати в пюре не пробували, але точно їли “вприкуску”.

Картопляне пюре з солоними огірочками пропонує спробувати шеф-кухар Євген Клопотенко.

“Гармонія важлива в усьому, смак страви не виняток. Якщо основний інгредієнт має насичений солодкуватий смак і при цьому є досить жирним, то його треба врівноважити – додати щось кисле. Пюре, якщо робити його за правилами, з великою кількістю вершкового масла виходить дуже смачним, але дуже насиченим. І тут потрібна кислота”, – йдеться в рецепті

Як приготувати

Інгредієнти: Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 200 г вершкового масла
  • 200 г солений огірок
  • 20 г кропу
  • до смаку сіль

Приготування:

  1. Картоплю почистіть і поріжте невеликими шматочками. Залийте холодною водою і поставте на маленький вогонь. Варіть протягом 10 хвилин. Збільште вогонь, доведіть до кипіння і варіть до готовності.
  2. Злийте воду з картоплі. Якщо хочете приготувати рідке пюре, відлийте трохи картопляної води в чашку і додайте при приготуванні. З цією метою ви також можете використовувати гаряче молоко.
  3. Додайте в картоплю вершкове масло. Так 200 грам – це не мало, але повірте, що так набагато смачніше. Приготуйте пюре, використовуючи картоплем’ялку або прес для картоплі.
  4. Огірки поріжте дрібними кубиками і додайте в пюре, добре перемішайте, щоб вони рівномірно розподілилися в масі. При подачі прикрасьте пюре подрібненим кропом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *