Карптопляне пюре з солоними огірочками – простий рецепт і максимум смаку
Є багато рецептів картопляного пюре і, безперечно, це одна з найпопулярніших страв в українських домівках. Але як додати пюрешці ще більше того смаку, який так зайде в душу. Рішення – додати шось, що раніше ми додавати в пюре не пробували, але точно їли “вприкуску”.
Картопляне пюре з солоними огірочками пропонує спробувати шеф-кухар Євген Клопотенко.
“Гармонія важлива в усьому, смак страви не виняток. Якщо основний інгредієнт має насичений солодкуватий смак і при цьому є досить жирним, то його треба врівноважити – додати щось кисле. Пюре, якщо робити його за правилами, з великою кількістю вершкового масла виходить дуже смачним, але дуже насиченим. І тут потрібна кислота”, – йдеться в рецепті
Як приготувати
Інгредієнти: Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 200 г вершкового масла
- 200 г солений огірок
- 20 г кропу
- до смаку сіль
Приготування:
- Картоплю почистіть і поріжте невеликими шматочками. Залийте холодною водою і поставте на маленький вогонь. Варіть протягом 10 хвилин. Збільште вогонь, доведіть до кипіння і варіть до готовності.
- Злийте воду з картоплі. Якщо хочете приготувати рідке пюре, відлийте трохи картопляної води в чашку і додайте при приготуванні. З цією метою ви також можете використовувати гаряче молоко.
- Додайте в картоплю вершкове масло. Так 200 грам – це не мало, але повірте, що так набагато смачніше. Приготуйте пюре, використовуючи картоплем’ялку або прес для картоплі.
- Огірки поріжте дрібними кубиками і додайте в пюре, добре перемішайте, щоб вони рівномірно розподілилися в масі. При подачі прикрасьте пюре подрібненим кропом.