<

Як зробити будинок автономним при постійних відключеннях світла

17:08 | 13.08.2024 / Статті / /
Перегляди
139
/ Коментарі відсутні

Відключення світла буде неприємним випробуванням, якщо до нього не підготуватися заздалегідь. Як тільки зникає електроенергія, у крані пропадає вода, відключається опалення, складно приготувати їжу. Але існує можливість перетворити будинок на автономний.

Звичайно, будь-який спосіб вимагає вкладення коштів на придбання обладнання. Але надалі вони окупляться завдяки комфорту. В результаті будь-яке відключення ресурсів не буде проблемою.

Використання автономних джерел електроенергії

Найчастіше для вироблення електроенергії користуються генераторами. Вони бувають:

  • бензиновими;
  • дизельними;
  • газовими;
  • гібридними газ-бензин.

Найбільшу популярність мають гібридні інверторні моделі. Ними видається чиста синусоїда. Як джерело живлення можна користуватися газом у балонах та бензином. Це зручно, тому що електрику можна отримати, використовуючи різні джерела живлення. Крім того, відмінна риса інверторних моделей – економічність. Подібне стає можливим завдяки вбудованій електроніці. Вона призначена для регулювання кількості обертів залежно від навантаження. Крім того, при мінімальному навантаженні відбувається максимальна економія палива.

Дизельні та газові моделі відрізняються високою продуктивністю. При виборі необхідно враховувати потужність, витрати палива, вартість.

А щоб не витрачати кошти на постійну купівлю палива, варто звернути увагу на автономні сонячні інвертори. Вони використовуються для перетворення енергії, отриманої від сонячних панелей.

Якщо ж будинок тільки планується, слід звернути увагу на будівництво із сендвіч панелей які є зручними для швидкого створення будинку. У такому випадку будівля буде енергоефективною, на опалення та кондиціювання потрібно менше енергії.

Будинок з СІП панелей: переваги

Побудувати повноцінний будинок за кілька місяців – цілком реально. При цьому необхідно правильно вибирати матеріали. Сучасні СІП панелі – тришарові, між шарами цих плит розміщено утеплювач. Будинки відрізняються такими перевагами:

  • Надійністю. Для кріплення панелей застосовують пазо-шиповий принцип, що є надійним. Змонтований таким чином будинок здатний витримати землетрус до 8 балів.
  • Невеликою вагою. СІП панелі важать небагато, в результаті зменшується загальна вага будинку. Для монтажу не потрібна велика кількість працівників. Крім того, не потрібне облаштування потужного фундаменту.
  • Високою швидкістю монтажу. Для складання котеджу потрібно кілька тижнів. При цьому не користуються спеціальною будівельною технікою.
  • Низькою теплопровідністю. Якщо порівняти СІП панелі та цегляну кладку, перший матеріал набагато краще зберігає тепло.

Якщо для будівництва будинку звернутися до компанії Bauen Haus, ціна готового проєкту цілком здивує. Фахівці користуються лише надійними матеріалами власного виробництва. Замовник може скористатися готовим проєктом, також є можливість індивідуальної розробки. Усі роботи займуть близько 8 тижнів. Фахівці компанії виконують не лише зведення будинку, а й зовнішні оздоблювальні роботи.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *