Як приготувати смачний плов в ідеальних умовах? Секрети та рекомендації
Однією з найвідоміших страв східної кухні є плов. Це ідеальне поєднання продуктів, які забезпечують насичення, приємний запах та смак. Процес приготування в деяких випадках може бути складним і не дуже зрозумілим, але якщо розібратися, то все досить просто. Кожна господиня має свої секрети, але потрібно враховувати і загальні рекомендації.
Важливо підготувати якісні та свіжі інгредієнти. Нерідко приготування плову супроводжується використанням різних спецій та заправок. Одним із оптимальних варіантів стане заправка Торчин зі сливовим пюре. Вона додається у процесі приготування м’яса, моркви та інших овочів, насичуючи їх ідеальними смаковими якостями.
Інгредієнти для плову
Подібна страва неможлива без таких складових:
- м’ясо (баранина, свинина чи курятина);
- рис (бажано використовувати довгоозерний);
- часник, цибуля та морква;
- спеції (куркума, барбарис, перець, сіль та зіра);
- олія.
М’ясо необхідно нарізати невеликими шматками, а моркву соломкою. Цибуля готується півкільцями і бажано вибирати велику цибулю. Рис необхідно ретельно промити, доки не вийде чиста вода.
Етапи приготування
Процес готування включає проходження декількох етапів:
- У казані або каструлі розігріти олію та підсмажити цибулю до золотистої скоринки;
- Додати м’ясо та обсмажити його до появи скоринки;
- Викласти моркву по всьому казану чи каструлі, після чого тушкувати кілька хвилин;
- Додати часник та спеції, заправку Торчин, перемішати все та залити водою, щоб покрити всі інгредієнти та в такому вигляді тушкувати до 40 хвилин;
- Викласти рис рівним шаром поверхнею і додати воду, покривши рис на висоті 1-2 см;
- Страву накрити кришкою і тушкувати, доки не вийде вся вода.
Важливо дотриматися балансу спецій і враховувати температурні режими, щоб виключити надмірне нагрівання та пригорання відповідних інгредієнтів. Запорука успіху у свіжості продуктів та смакових якостях м’яса.
Помилки у приготуванні плову
Багато хто припускається помилок у приготуванні, особливо новачки. Основна помилка – неправильний вибір рису, тому що необхідно використовувати довгозернистий рис, що виключає злипання, а також він не розварюється. Деякі використовують той рис, який є на цей момент, попри його вигляд.
Рис необхідно достатньо промивати, щоб видалити крохмаль. Багато хто ігнорує це правило, або просто втомлюється від процесу промивання. Співвідношення рису та води має бути 1:1,15, щоб зберегти ідеальну текстуру продукту. Готувати необхідно на сильному вогні та поступово зменшувати його, щоб забезпечити ефект гасіння.