<
Інші розділи

Незвичні та традиційні рецепти куті: гайда готувати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:12 | 6.01.2020 / Статті /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Господарі та господині знають, що головними елементами куті є зернові культури, мак, родзинки та горіхи. Втім, якщо піддатися експериментам, можна відкривати для себе нові смаки. Ми зібрали різні рецепти куті. Спробуйте і ви.

Знаменитий кухар Євген Клопотенко радує поціновувачів традиційної української кухні незвичними варіаціями звичних страв. Не обійшлося і без змін до куті. Майстер пропонує два варіанти страви: з перловки та бургуру, розповідає Конкурент.

Кутя з перловки

На чотири порції знадобиться: Cкладові

  •     250-300 г Перлова крупа
  •     50 г Журавлина (сушена)
  •     0,5 шт. Лимонний сік (половини лимону)
  •     50 г Мак
  •     30 г Родзинки
  •     50 г Волоські горіхи
  •     1 ст. л. Мед
  1.     Перлову крупу промиваємо і замочуємо в холодній воді на ніч при кімнатній температурі.
  2.     Мак запарюємо окропом, даємо йому набрякнути 30 хвилин, проціджуємо через сито і перетираємо в ступі або чаші блендера.
  3.     У невеликій мисці змішуємо всі інгредієнти, добре перемішуємо, заправляємо медом і лимонним соком. Даємо настоятися мінімум 30 хвилин.

Кутя з булгуру та лайму

На чотири порції знадобиться:

  •     250-300 г. Булгур
  •     50 г. Журавлина (сушена)
  •     1 шт. Сік лайма (одного)
  •     50 г. Мак
  •     30 г. Родзинки
  •     50 г. Волоські горіхи
  •     1 ст.л. Мед
  1.     Булгур відварюємо до готовності (15 хвилин). Відкидаємо на друшляк, промиваємо холодною водою і даємо їй повністю стекти.
  2.     Мак запарюємо окропом, даємо йому набрякнути 30 хвилин, проціджуємо через сито і перетираємо в ступі або чаші блендера.
  3.     У невеликій мисці змішуємо всі інгредієнти, добре перемішуємо, заправляємо медом і соком лайма. Даємо настоятися мінімум 30 хвилин.

Кутя від Дарії Цвєк з пшениці

Вам знадобиться:

  • 2 склянки пшениці
  • 1 склянка маку
  • 1 склянка цукру
  • 2 столові ложки меду
  • Горіхи, родзинки, вишневе варення за смаком
  1. Пшеницю помийте у кількох водах, залийте окропом у рівень із зерном, накрийте і варіть на легкому вогні кілька годин до готовності (якщо вода википатиме, доливайте окропом).
  2. Мак помийте, залийте окропом і залишіть на 2-3 години чи на ніч накритим, щоб набухнув. Після того воду злийте, а мак розітріть у макітрі без цукру або змеліть його на м’ясорубці з дуже густим ситком.
  3. До втертого маку додайте пшеницю, обчищені й підсмажені горіхи, помиті родзинки, влийте переварену воду, додайте мед, цукор за смаком і вишневе варення.
  4. Готову кутю урочисто подайте в керамічній мисці з дерев’яною ложкою.

Кутя з рису з мигдалем та жовтими родзинками

Складники:

  •     250 г рису
  •     100 г мигдалю
  •     100 г родзинок
  •     цукор і цукрова пудра за смаком
  1.     Рис відваріть
  2.     Ошпарений крутим окропом мигдаль витримайте у воді півгодини, затим розітріть, додайте цукор за смаком, розведіть невеликою кількістю води і перемішайте з готовим охолодженим рисом
  3.     Покладіть промиті й ошпарені жовті родзинки, корицю і знову перемішайте.

Кутя з кіноа

Вам знадобиться:  

  • Пів чашки кіноа
  • 1 чашка мигдалевого молока
  • ⅔ чашки води
  • Щіпка меленої кориці
  • Пів чашки маку
  • Щіпка меленого сухого імбиру, мускатного горіха, сіль
  • Дві ч.л. меду
  • Дві ч.л. родзинок, сушеної журавлини або інших сухофруктів
  • Горіхи
  1.         Мак розмолоти в блендері і залити водою мінімум на 1 годину.
  2.         Кіноа промити і змішати в каструлі з мигдалевим молоком і водою. Довести до кипіння, варити 2-4 хвилини, трохи посолити і зменшити вогонь.
  3.         Додати всі прянощі і варити на невеликому вогні 20-25 хвилин, періодично помішувати. Вимкнути вогонь.
  4.         Додати сухофрукти і мед. Подавати гарячою. Ідеально – додати зверху свіжі ягоди, кедровий горіх і м’яту.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *