<

Можливості камер iPhone 15 Pro Max

20:46 | 25.06.2024 / Статті / /
Перегляди
90
/ Коментарі відсутні

Однією із головних функцій будь-якого айфона є його камера. Компанія Apple приділяє такій опції багато уваги, намагаючись внести вдосконалення в кожну наступну модель. Це стосується й iPhone 15 Pro Max, який першим серед усіх смартфонів отримав камеру-перископ для п’ятикратного оптичного зуму.

Роздивитися інші характеристики моделі легко на сайті https://comfy.ua/ua/smartfon/brand__apple__seriya_smartphone__apple-iphone-15-pro-max/, але варто ознайомитися детальніше з можливостями об’єктивів.

Ширококутна камера iPhone 15 Pro Max

Головна зміна цього елементу — покриття на лінзах. Завдяки йому тепер кадри виходять чіткішими, на них значно менше відблисків. Вартий уваги дійсно широкий кут. Під час фотографування на цю камеру потрібно стежити за пальцями, які утримують телефон, — вони можуть трохи перекрити зону охоплення видимості та зіпсувати зображення. 

Для надширококутного об’єктива iPhone 15 Pro Max доступне знімання в поганому освітленні. Навіть у таких умовах на фото відсутні будь-які шуми. Немає проблем із розподілом кольорів або яскравості. Кадри виходять чіткі та чисті, з гарною деталізацією.

Можливості основної камери

Головний об’єктив не зазнав значних змін. Роздільна здатність залишилася такою, як у iPhone 14 Pro Max — 48 Мп. Тільки тепер для його застосування не потрібно активувати ProRAW. За замовчуванням камера знімає на 24 Мп. Але, якщо потрібно заощадити місце в пам’яті, можна перемикатися на 12 Мп.

Якщо робити фото з роздільною здатністю 48 Мп, кадри зберігаються в стандартному HEIF. Такі умови сприяють економії місця. Якість знімання висока завдяки алгоритмам оброблення фото. За бажанням потім легко додати ефектів яскравості або насиченості за допомогою редактора. Якщо використовується нічний режим фільмування, які б не були налаштування, камера автоматично перемикається на 12 Мп. 

Зум в iPhone 15 Pro Max

У попередніх моделях айфонів телефотооб’єктив потребував достатнього освітлення. Без цього на кадрах був помітний шум, страждала деталізація. Новий оптичний зум розв’язав проблему. Тепер на фото відсутні:

  • розмазані надписи;
  • нечіткі обличчя;
  • шуми та інші дефекти.

У новому зумі розробники Halide зазначають лише один мінус — до його використання потрібно звикнути. Знімання на цей об’єктив має бути спланованим, з обміркованим підсумковим кадром. На початку робити це складно, але питання вирішується з приходом досвіду. 

Камери iPhone 15 Pro Max набагато кращі, ніж у минулому поколінні. Нове покриття лінз, додаткова роздільна здатність, більш потужний оптичний зум — це показники якості та зручності застосування. Для юзерів у цьому тільки переваги. Варто згадати, що функція «навів-зняв» усе ще присутня в iPhone 15 Pro Max — якісні кадри можна робити навіть без будь-яких налаштувань.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *