<

Чим краще косити траву?

14:27 | 16.06.2024 / Статті / /
Перегляди
94
/ Коментарі відсутні

Для косіння трави важливо використовувати якісні інструменти, оскільки від цього безпосередньо залежить результат.

Оптимальний варіант – робот газонокосарка від надійного виробника. Він гарантує якість та безпеку, надійну та довговічну роботу обладнання.

Чим краще косити траву: види газонокосарок та їхні особливості

Існує кілька видів газонокосарок, які розрізняються за типом живлення, способом переміщення та функціоналом.

  1. За типом живлення. Бувають електричні – мережеві (живляться від розетки, мають обмежену мобільність, але потужніші за акумуляторні) та акумуляторні (не залежать від розетки, зручні у використанні, але мають обмежену автономність), бензинові: несамохідні (штовхаються користувачем, маневрені, але потребують фізичних зусиль) та самохідні (мають привід на колеса, полегшують косіння, підходять для великих ділянок), механічні (не потребують під’єднання до електромережі або заправлення пальним, екологічні, але потребують фізичних зусиль, підходять для невеликих ділянок).
  2. За способом переміщення: самохідні та несамохідні.
  3. За функціоналом. Розрізняють прості (призначені тільки для стрижки трави), мульчувальні (подрібнюють скошену траву та рівномірно розподіляють її газоном, що покращує його родючість), з функцією збору трави (її збирають у травозбірник, що позбавляє від необхідності її збирання).

Особливості газонокосарок

Ширина скошування визначає площу, яку можна скосити за один прохід. Висота скошування дає змогу регулювати висоту трави на газоні. Наявність додаткових функцій: самоочищення деки, бічний викид трави, мульчування, регулювання швидкості обертання ножів.

Дедалі більшою популярністю користуються роботи-газонокосарки – автономні пристрої, які самостійно стрижуть траву на газоні за заданим графіком.

Переваги – автономність (робот самостійно пересувається по ділянці, косить траву, заряджається на базі та повертається до роботи), програмування (можна запрограмувати на певний час роботи, дні тижня, встановити зони косіння та віртуальні стіни), мульчування, низький рівень шуму, екологічність (не потребують заправлення паливом, тому не забруднюють довкілля).

За посиланням https://www.stihl.ua/uk/c/hazonokosarky-97983 представлений великий вибір моделей від провідного виробника за доступною вартістю. Консультант докладніше розповість, чим косити траву та як підібрати підходящий варіант.

Як вибрати газонокосарку?

При виборі моделі слід враховувати не тільки тип, спосіб переміщення та функціонал, а й конкретні характеристики, а саме:

  • потужність. Електричні від 1000 до 2000 Вт (що вища потужність, то з густішою та жорсткішою травою впорається косарка), бензинові від 3 до 6 к.с. (що вища потужність, то більша площа газону, яку можна косити без заправки);
  • ширина скошування. Для невеликих ділянок (до 6 соток): 30-40 см, середніх (6-15 соток): 40-50 см, великих (понад 15 соток): 50-60 см;
  • висота скошування: діапазон від 20 до 80 мм, регулювання (ступінчасте або плавне), кількість рівнів від 3 до 10;
  • обсяг травозбірника. Для невеликих ділянок 20-30 л, середніх – 30-40 л, великих – 40-50 л;
  • матеріал корпусу. Пластик легкий, але крихкий, алюміній легкий та міцний, сталь міцна, але важка;
  • вага. Електричні важать 10-20 кг, бензинові 20-35 кг;
  • рівень шуму. Електричні 60-75 дБ, бензинові 75-90 дБ.

Ціна газонокосарки залежить від її типу, потужності, функціоналу та бренду. Перед покупкою слід прочитати відгуки про різні моделі від реальних покупців.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *