<

Балістичний шолом: особливості вибору

09:15 | 17.07.2024 / Статті / /
Перегляди
70
/ Коментарі відсутні

Балістичний шолом — це один із ключових елементів захисту для військових, правоохоронців та інших спеціалістів, що працюють в умовах підвищеного ризику. Саме тому важливо правильно підібрати цей тип спорядження.

На що звернути увагу, вибираючи шоломи бойові балістичні — розповідаємо в цій статті.

На що звернути увагу при виборі балістичного шолома

Балістичні шоломи бувають різних типів, що дозволяє кожному підібрати для себе максимально відповідне спорядження. Для цього слід враховувати декілька критеріїв.

Рівень захисту

Балістичні шоломи класифікуються за рівнем захисту від різних видів загроз, як-от уламки, кулі та інші небезпечні предмети. Цей показник визначається такими стандартами, як ДСТУ, NIJ та V-50. Рекомендованими показниками є:

  • ДСТУ 8835:2019 — 1 клас;
  • NIJ — клас IIIa;
  • V-50 — не менше ніж 650 м/с.

Балістичні шоломи з такими характеристиками є одночасно міцними, легкими та надійними.

Матеріали

Сучасні балістичні шоломи виготовляються з різних матеріалів, як-от кевлар, надвисокомолекулярний поліетилен (НВМПЕ), арамідні волокна та інші композитні матеріали. Кевлар забезпечує хорошу балістичну стійкість при відносно невеликій вазі, але НВМПЕ може бути ще легшим і більш ефективним в плані захисту від уламків. Також не варто обирати виключно сталеві шоломи.

Форма

За формою шоломи поділяються на кілька типів. Серед них найкращими є:

  • PASGT-H. Надійна, але дещо застаріла форма. Такі шоломи не завжди сумісні з сучасними гарнітурами.
  • MICH. Шоломи цього типу більш сучасні за дизайном. Їх без проблем можна доповнювати різноманітною гарнітурою.
  • FAST. Такі шоломи мають виріз, який дає змогу максимально зручно та ефективно використовувати з ними будь-які гарнітури та додаткові аксесуари, такі як ліхтарі та маячки.

Вибирати шолом за формою слід виходячи з особливостей його використання.

Підвісна система

Ще одна важлива характеристика шолома — це підвісна система. Ремінна система повинна бути 4-точковою. Для шоломів типу MICH хорошим варіантом є системи типу H-nape або X-nape від Ops-core. У шоломах FAST часто присутня система, що регулюється по типу OPS-CORE OCC. Вона досить зручна та швидко регулюється.

Підіб’ємо підсумки

Обрання балістичного шолома є відповідальним рішенням, яке вимагає ретельного аналізу та врахування всіх вищезазначених факторів. Тільки так можна забезпечити максимальний захист і комфорт у найскладніших умовах. Придбати відповідний балістичний шолом можна в магазині FEDOX.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *