<

«Щоб працювати з мережами і бути хорошим фахівцем, потрібно вчитися»: історія інженера водоканалу Володимира

18:44 | 26.09.2024 / Володимир / /
Перегляди
407
/ Коментарі відсутні

Інженер виробничо-технічного відділу Степан Олях прийшов працювати на водоканал у Володимир два роки тому, і вже встиг зарекомендувати себе хорошим спеціалістом.

Про це пишуть на сторінці водоканалу у фейсбуці.

Серед його обов’язків: розробка технічної документації, розв’язання технічних проблем, які виникають під час виробництва, контроль технологічних процесів та вдосконалення виробничих методів, впровадження нових технологій та обладнання тощо.

Хотілося б розпочати з останнього пункту, а саме – впровадження нового обладнання.

У травні 2023 року підприємство закупило телеінспекційне обладнання, яке дозволяє обстежити та виявити пошкодження або засмічення каналізаційних труб, зазирнувши всередину. До того, аби знайти пошкоджену трубу, потрібно було дістатися до неї, застосувавши техніку та людський ресурс, при цьому не обходилось без пошкодження асфальтного покриття. І ось коли на базі водоканалу з’явився прилад відеодіагностики, працювати на ньому доручили саме Степану. А вже наступного дня він розпочав з обстеження мереж на аварійних ділянках.

«Вперше застосував телеінспекцію на вулиці Сагайдачного. Там якраз збиралися проводити капітальний ремонт її частини. Завдяки приладу вдалося обстежити каналізаційний колектор (діаметр труби 400 мм) та виявити засмічення на одному з його відрізків. По вулиці Шевченка він «побачив» розлом у трубі. Проаналізувавши характер пошкодження, була підібрана технологія її ремонту.

А нещодавно вдалося виявити та встановити розлом зі зміщенням каналізаційної труби, що проходить на території продуктового ринку, через що у кількох будівлях виникли проблеми з каналізацією. В результаті було замінено 24 метри каналізаційної мережі. І таких проблемних ділянок, де застосовуємо нашого «далекоглядного помічника», вистачає, зважаючи на зношеність мереж. Але завдяки йому можна добре роздивитись усі пошкодження, проаналізувати їхній характер та місце розташування. Принагідно прилад дозволяє зафіксувати відстань до пошкодженої ділянки або місця затору та провести інспектування труб діаметром від 50 до 450 мм. Для роботи водоканалу наявність приладу відеодіагностики – величезний плюс», – розповідає Степан.

Степан закінчив Луцький національний технічний університет (ЛНТУ), спеціальність – електроенергетик. Як і більшість студентів, підробляв під час навчання, аби мати свою копійку. Спочатку барменом в одному із закладів Луцька, потім спеціалістом з аутсорсингу у компанії, яка надавала послуги з навчання штучного інтелекту. Там йому запропонували стати лідером команди працівників, але хлопець відмовився, бо мав інші плани.

У жовтні 2022 року Степан Олях став частиною колективу КП «Володимирводоканал», де почав здобувати нові навички та досвід на посаді інженера ВТВ. У розмові зізнається, йому подобається його робота, на якій щодня дізнається багато цікавого та нового про мережі: їх розташування, стан, будову, методи прокладання тощо.

“Багато потрібної та корисної інформації, яка стосується моєї діяльності, дізнаюся від головного інженера підприємства Ярослава Івановича Ковалюка та керівника відділу Віталія Миколайовича Токаря, за плечима яких багаторічний стаж у комунальній сфері, і яких сміливо можу назвати моіми наставниками. Від них переймаю неоціненний досвід, який, впевнений, згодиться у роботі, та намагаюсь розвиватись у даному напрямку. Адже для того, аби працювати з мережами та бути хорошим фахівцем, потрібно ще вчитися й вчитися. Що я й роблю», – каже хлопець.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Вересня, П’ятниця
26 Вересня, Четвер