<

За $2500 оформляв водієм: у Володимирі судили чоловіка, який сприяв ухилянтам у виїзді за кордон

14:12 | 23.09.2024 / Володимир / , , /
Перегляди
644
/ Коментарі відсутні

У Володимирі покарали уродженця Чернігівщини. Він організував незаконний виїзд чоловіків за кордон, за що отримав 204 тисячі гривень штрафу.

Обвинувачений керував схемою з переправлення чоловіків призовного віку за межі України. Вносячи дані військовозобов’язаних осіб в документи, він влаштовував їх на роботу водіями до приватного підприємця. Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду.

Дані дані про таких псевдо-керманичів подавав до системи «Шлях», що давало можливість для виїзду за кордон. А на додачу, ділок ще й забезпечив автомобілі для перетину кордону.

У матеріалах судової справи зафіксовано два випадки. У першому, чоловіка оформили водієм Volkswagen. Така посада обійшлася йому в 2,5 тисячі доларів. «Перевізника» викрили у січні 2023-го на пункті пропуску «Устилуг – Зосін».

Інший чоловік став водієм Ореl Movano. Але у лютому 2023-го теж був викритий, щоправда, на пункті пропуску «Угринів – Долгобичув» у Львівській області.

Обвинуваченого судили за ч. 3 ст. 332 КК України (Організація незаконного переправлення осіб через державний кордон, вчинена повторно і з корисливих мотивів).

У суді чоловік визнав свою вину та уклав угоду з прокурором. Відомо, що обвинувачений є уродженцем Чернігівської області, раніше несудимий, характеризується позитивно, одружений, має малолітню дитину.

Суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у вигляді 204 тисячі гривень штрафу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Вересня, П’ятниця
26 Вересня, Четвер