<

Діти з Устилузької і Зимнівської громад, співаючи, збирали в Іваничах кошти на ЗСУ

20:38 | 21.09.2024 / Іваничі / , , , , /
Перегляди
972
/ Коментарі відсутні

20-го вересня на ринку в Іваничах було гамірно і весело. А ще майоріли жовто-блакитні прапори. Сюди з благородною метою завітали юні артисти – співочий волонтерський колектив «Славчики», який об’єднує дітей з Устилузької та Зимнівської громад. Маленькі волонтери не лише своїм виступом потішили жителів селища, але й зібрали на допомогу ЗСУ 14 тисяч гривень.

Кілька годин юні виконавці з жовто-блакитними прапорами співали патріотичні пісні й збирали кошти для військових. Як розповіла у коментарі БУГу депутатка Устилузької міської ради і волонтерка Марта Татарина, яка й координує поїздки гурту, в Іваничах відбувся вже 10, ювілейний, виступ «Славчиків». До цього “гастролі” співочого волонтерського колективу вже відбулися тричі в Луцьку, по двічі в Ковелі та Володимирі й по разу Нововолинську та Локачах. За цей час вдалося “наспівати” 192 тисячі гривень. Ці кошти спрямували на придбання рацій і автівок військовим на передову.

Марта Татарина повідомила, що колектив спеціально створили задля збору коштів на підтримку ЗСУ. У гурті “Славчики” співають діти з Устилузької та Зимнівської громад. Зі слів Марти Татариної, ініціатором створення колективу став волонтер В’ячеслав Проскуненков, на честь якого й назвали гурт. Пізніше талановитих юних артистів, націлених допомагати захисникам, згуртувала директорка бібліотеки Мирослава Адамчук. А допомогла підготувати виступ дітей і працювала над репертуаром, майстерним хоровим виконанням пісень, директорка Березовичівського будинку культури Оксана Лещук-Янчук.

“Запитів від військових було дуже багато. Однак донати різко зменшилися. І тоді в мене виникла ідея залучити до збору коштів діток. Найперше цей задум я обговорила з В’ячеславом Проскуненковим. Він підтримав й згодом особисто привозив дітей з Березович, спершу на знайомство, а тоді на репетиції.

В нас є такі школярі – це з Устилузької публічної бібліотеки, є клуб “Юні читайлики”, які, крім читання, також співають і танцюють. Ми вирішили їх об’єднати. Але зробили дві репетиції й зрозуміли, що треба координатор. І В’ячеслав звернувся до директорки будинку культури села Березовичі Оксани Лещук-Янчук, яка налаштовує співочі голоси, репертуар і курує зараз сам процес”, – зазначила Марта Татарина.

Спершу учасниць колективу було восьмеро. Нині ж у колективі співає 12 дівчаток різного віку, які виконують сучасні, патріотичні українські пісні. Загалом у репертуарі більше 20 пісень. Зі слів художньої керівниці Оксани Лещук-Янчук, на репетиції збираються раз на тиждень.

Ми співаємо в бусі. Це наші репетиції. Їдемо туди – співаємо, їдемо назад – співаємо. Концерт у нас – три години. Це мінімум”, — розповіла вона.

Волонтер В’ячеслав Проскуненков зауважив, що за “наспівані” кошти “Славчиків” придбали 2 автівки на ЗСУ: NISSAN Navara та HYUNDAI Santa Fe, які відвезли військовим 100-ї та 67-ї ОМБр. Ще один автомобіль — пікап, який забрали із передової, відремонтували. Теж за кошти, зібрані талановитим дитячим колективом.

Наставники колективу разом завітали в Іваничі, аби підтримати “Славчиків”, які вперше виступали в селищі, а тому хвилювалися, а також привітати учасників гурту із ювілейним 10-м виступом. З нагоди маленького свята організатори подарували небайдужим юним артистам браслети із надписом “Славчики”. А також зазначили, що дуже ними пишаються.

До слова, свято цього дня було і у волонтера В’ячеслава Проскуненкова. Він 20-го вересня відзначав День народження. Тож дізнавшись про це, місцеві мешканці залюбки його привітали і подякували за його працю на благо Перемоги і допомогу ЗСУ.

Жителі селища залюбки донатили кошти юним волонтерам. А ще багато хто звертав увагу на щирість і душевність артистів, їхню чуйність і доброту. Відтак загалом в Іваничах “Славчики” зібрали 14 тисяч гривень. Ці кошти спрямують на покупку автомобіля військовим 14-ої ОСБ “Полісся”.

Усіх, хто хотів, але не зміг задонатити кошти, юні артисти і волонтери просять перераховувати їх на карти:

  • ПриватБанк: 5457 0825 1210 9740
  • Для закордонних переказів: PayPal: annaprydatko@gmail.com
  • МоноБанк: 4441 1111 4043 8296 – Проскуненкова А.В.

Виступи в населених пунктах області “Славчики” продовжуватимуть й надалі у вільний від навчання в школах час. Адже розуміють, що наші захисники потребують постійної допомоги та підтримки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Вересня, П’ятниця
26 Вересня, Четвер