<

Користь від вживання шоколаду

15:32 | 20.06.2024 / Статті / /
Перегляди
59
/ коментарі 2

Є солодощі, які однаково подобаються дітям і дорослим. Йдеться про шоколад — чорний та молочний, з різними наповнювачами й додатковими інгредієнтами. Такі ласощі мають багато корисних властивостей, але з ними потрібно знати міру. Після вживання правильної кількості шоколаду підвищується працездатність, він допомагає впоратися зі стресом та навіть схуднути. 

Компоненти десерту

Справжній продукт виготовляється з какао, а саме — з бобів і порошку, до яких додається цукрова пудра. Для створення різних смаків виробники використовують також сухе молоко, барвники й ароматизатори. Але що натуральнішим є продукт, то краща його якість і вища ціна. Тому під час вибору конкретної марки варто звернути увагу, наприклад, на те, скільки коштує шоколад Lindt чи товари інших брендів. Це допоможе визначитися з придбанням корисних солодощів. Процентний вміст какао-бобів у шоколаді прояснює, наскільки продукт сприяє тонусу мозку. До їхнього складу входять флавоноїди епікатехін та катехін. Ці речовини сприяють нейтралізації атомів кисню, який негативно впливає на структуру ДНК, знижує артеріальний тиск і підвищує розумову активність. Антистресовий ефект досягається завдяки наявності в шоколаді магнію та теоброміну. Вони послаблюють нервову напругу, покращують психоемоційний стан. Гормон фенілетиламін насичує мозок серотоніном, завдяки якому виникає почуття радості. Антиоксиданти в складі продукту запобігають руйнуванню нервових закінчень та уповільнюють процеси старіння.

Види та їхні властивості

Виробники шоколаду пропонують багатий асортимент різновидів продукції. Вони відрізняються складом і властивостями. Усього є чотири типи шоколаду:

  1. Білий. Виготовляється з жиру з тертого жмаку, дуже солодкий на смак, не має харчової цінності.
  2. Темний. Містить від 40 до 70% какао-бобів, цукор та добавки.
  3. Гіркий. У ньому понад 71% основного компонента, залишає притаманний йому ефект посмаку.
  4. Молочний. З додаванням сухого молока, висококалорійний.

Що більше в складі какао-бобів, то краще проявляється його користь. Багато шоколадних продуктів легко знайти на Маудау, але важливо знати норми їх споживання. Дозволені порції залежать від багатьох умов (ваги, віку, наявності вагітності або захворювань тощо). Якщо немає протипоказань, лікарі рекомендують вживати шоколад у таких дозах (показники вказано в грамах на добу):

  1. гіркий — до 50;
  2. темний — 30–40;
  3. білий та молочний — 5–25.

Під час вживання правильних пропорцій людина отримує максимальну кількість корисних речовин без зайвої шкоди. Варто пам’ятати, що в білому й молочному шоколаді обмаль цінних мікроелементів та вітамінів. Тому краще віддати перевагу чорному або гіркому. Справжній шоколад від перевіреного виробника — це легкий і приємний спосіб запобігти стресу, підвищити енергійність та підняти настрій.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *