<
Василь Гура

Корумповані схеми. Чим займається Пилипюк, а точніше Венгрін, на волинських шахтах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:23 | 26.07.2018 / Погляд / /
22
/ Коментарі відсутні

З приходом на посаду генерального директора ДП «Волиньвугілля» Пилипюка А.П. почалися старі добрі схеми бадяження вугілля з породою. Про це свідчить недавня незалежна міністерська перевірка на шахті «Бужанська» в кінці травня. За її висновками зольність, яку показує шахта «Бужанська» є завищеною. Навіть в той день, коли комісія брала проби безпосередньо з лави, яка була трохи вища за 30%, чомусь на папері показані в міністерстві 46% (напевно на породовиборці замість породи вибирають вугілля).

На запитання голови комісії чому так сталося, прозвучала відповідь – на шахті не було директора. Але візьмемо факти, висновок комісії і звичайну арифметику. Згідно цього звіту лава має довжину 155 метрів, комбайн вибирає вугілля 1,24 метра за місяць відхід по лаві 14 метрів і якщо це все помножити, то вийде 2690,8 кубів вугілля. Перевести на тони, то ці 2690,8 помножити на 1,4 т. (бо стільки міститься в 1 кубі тон вугілля), то вийде 3767,4 тони вугілля видобутого шахтою «Бужанською» за травень місяць. Але, ДП «Волиньвугілля» Пилипюк А.П. в звіті, який надав в міністерство в графі «факт» стоїть цифра 6000 тисяч тонн вугілля. Звідки взялася ця цифра, то на мою думку це вже треба, щоб правоохоронні органи запитували.

На програмі, яка відбулася 24.07.2018р. в міністерстві, де Пилипюк А.П. звітував свої досягнення, було йому поставлено ряд цікавих запитань, де він неохоче давав відповідь наприклад: скільки часу залишилось працювати на діючій лаві шахти «Бужанська відповідь» – півтора місяця. Друге запитання: коли буде працювати нова лава відповідь – в грудні місяці. І на третє питання, саме цікаве, хто буде шахтарям плати зарплату 3 місяці, відповіді не було. Також задали питання і по шахті №9, яку він так прагне передати в третю групу, тобто на ліквідацію і що буде з ДП «Волиньвугілля», чи попереджені працівники про їх звільнення згідно чинного законодавства, відповідь – ні. Натомість, що хоче створити нове Державне підприємство «Волинське», в структуру якого входитиме ВП шахта Бужанська, ВП Волиньвантажтранс і ВП санаторій «Шахтар», який знаходиться в селі Павлівка. Міністерська відповідь була однозначна ні шахті «Бужанська», ні Волиньвантажтранс, ні санаторію «Шахтар» – ДП не потрібно, що усі ці підприємства можуть функціонувати окремо. Тож з усього видно, що це повний розвал ДП «Волиньвугілля» Пилипюком А.П.. Браво!

А тепер до шахти №9. З приходом Пилипюка А.П. шахти почали ділити по зарплаті, по обладнанню і по забезпеченню усім необхідним. Як приходять гроші з реалізації вугілля шахти №9, то треба ділити на всіх і на Бужанку і на 9 шахту, і ДП «Волиньвугілля» і Волиньвантажтранс, як реалізація Бужанки – то це усім, крім шахти №9 – по справедливості. Коли в квітні місяці цього року шахтарі шахти 9 почали вимагати зарплату за лютий – березень, то на Бужанці зарплата була 90% відсотків за березень, а Пилипюк А.П. ще й умудрився сказати людям, що їхню реалізацію 15 млн. грн, а це двох місячний фонд зарплати шахти 9, потратили і грошей нема. В травні цього року було ще цікавіше наш (генерал) Пилипюк А.П., приїхавши на шахту 9, привіз із собою Венгріна А.П., а може то Венгрін привіз Пилипюка, проте, це вже не має жодного значення. Де хочу зазначити не Пилипюк, а Венгрін заявив, що буде платити зарплату 9 шахті тільки тоді, коли діючий директор Юрків В.П. піде у відпустку, представившись радником фірмою прокладкою «Український національний продукт». З усього цього вже можна зробити висновок хто керує ДП «Волиньвугілля» і Пилипюком А.П. Також в травні місяці на 5 діб була відключена шахта від електропостачання за борги, цим самим паралізувавши роботу підприємства. На даний час на шахту 9 привозять те, від чого відмовилась Бужанка. Дехто у ДП «Волиньвугілля» проговорився, що за червень місяць реалізували вугілля на суму 20 мільйонів грн, з них шахта Бужанська на 4 млн грн. Звідки 16 млн грн я думаю вже не треба пояснювати. Останній прикол – це наказ Пилипюка А.П. : нормальне вугілля шахти 9 везти на шахту Бужанська, і так три ЖД вагони повезли туди, а що вже там будуть робити з ним про це можна догадуватися. Саме головне в цьому те, що згідно доповідей міністру Пилипюком А.П. це шахта Бужанська кормить шахту 9, вона збиткова і її треба перевести в 3 групу. Одна стаття тільки про те, що шахта 9 самодостатня уже відразу від Пилипюка телефонували, щоб забрати статтю з інтернету.

Наш коханий Пилипюк А.П. заключив договір з УНП (Український національний продукт) на постачання вугілля цій компанії, тобто Венгріну. Але, що вугілля з Бужанки, що вугілля з шахти 9, яке не потребує збагачення, везуть на Червоноградську збагачувальну фабрику. Хочу також зазначити, що уся продукція, яка виходить з фабрики, тобто збагачене вугілля, йде на Калушську теплоелектростанцію. Де колись мером був сам наш коханий міністр палива і енергетики Насалик І.С.. Підкоривши собі ДП «Волиньвугілля» Венгрін А.П. у вигляді Пилипюка (з допомогою проплачених профспілок) – взявся освоювати ДП «Львіввугілля», диктуючи їм свої умови, а саме: підвищивши ціну за збагачення з 90 грн за тону на 150 грн. Порушуючи умови договору, який був складений між ДП «Львіввугілля» і збагачувальною фабрикою, та ще не віддавати на шахти, а самому реалізовувати, що суперечить договорові. З цього виникло накопичення вугілля на складах Червоноградських шахт більш як 80 тисяч тонн. Такі афери на мою думку Венгрін А.П. не може сам провертати, йому потрібна так звана криша, або по простому – якийсь впливовий покровитель. Знаючи, що міністр палива і енергетики Насалик І.С. має усю інформацію, звернення профспілок взагалі не реагує і на оборот дозволяє це робити я можу зробити висновок, що цим покровителем і є Насалик І.С..

Ще одним доказом цього можна вважати те, що відбувалося в Києві під міністерством і в міністерстві. Шахтарі «Селідоввугілля» декілька діб ночували під стінами міністерства, щоб вибити зарплату за 3 місяці поточного року (бо в них ще є заборгованість за 2015р.2016р.2017р.). Хочу нагадати в 2016р. коли Насалик І.С. став міністром, перша обіцянка шахтарям була 10 аванс 25 зарплата. Коли шахтарі зайшли до приміщення міністерства, він визвав на них поліцію, щоб не пустити. Далі в міністерстві визвав поліцію звинувативши шахтарів, що вони п’яні. На вулиці біля міністерства, коли народний депутат Сергій Шахов хотів задати йому запитання за що звільнили 100 шахтарів на «Лисичанськвугілля», він вирвав в народного депутата мікрофон і почалась штовханина, де мусила втрутитись поліція.

Саме головне звинуватив в тому голову НПГУ України Волинця М.Я.. До речі генеральний директор «Лисичансьвугілля» на сьогоднішній день є Кисельов, колишній генеральний директор ДП «Волиньвугілля», якого з хлібом і сіллю зустрічав Макарчук Богдан, а також і Пилипюка А.П. він так само зустрічав, навіть сам Венгрін А.П. подякував йому за сумлінну співпрацю на шахті «Бужанській»,  правда Боді при цьому не було. Зараз до речі головним юристом на згаданому підприємстві працює наш борець за справедливість і юрист, який відстоює шахтарів, славнозвісний Порпилиця В.. Так і хочеться запитати в нього за що звільнили 100 чоловік за один день, але відповідь я й так знаю. На заклик підтримати на місцях вони підтримали своїх колег в Києві і поплатились за це. Маріонетки Венгріна А.П. працюють сумлінно і виконують завдання будь-якої складності.

Прості люди, які не мають жодного відношення до шахт, читаючи цю статтю можуть думати усе, що завгодно, але хочу їх запевнити – це не тільки проблеми шахтарів, це проблеми усіх Українців, без винятку, за ці та інші схеми…ви бачите суми в своїх платіжках за комуналку, які чомусь ростуть декілька разів на рік.

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...