<

Зустріч Гунчика з гірниками шахти №1 “Нововолинська”: директора копальні потрібно звільнити

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:21 | 25.02.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарів 5

24-го лютого Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик зустрівся з гірниками шахти № 1 «Нововолинська». В ході робочої наради обговорили актуальні проблеми, зокрема, розкрадання на підпиємстві. Очільник профспілки “Захист праці” Володимир Власюк розповів, що на території копальні перебувають невідомі особи у військовій формі. У свою чергу губернатор Волині зазначив, що керівника шахти Андрія Пилипюка варто звільнити з посади. 

Отож, очільник області розпочав із того, що ситуація на шахті йому добре відома. Тож відколи почалися перші протестні дії шахтарів та надійшли відповідні звернення від профспілкової організації шахти № 1 Нововолинська, Володимир Гунчик зробив відповідні подання у правоохоронні структури. Також губернатор вимагав у керівництва Міністерства енергетики надати правову оцінку роботи директора першої шахти Андрія Пилипюка та вимагав термінового його звільнити. Матеріал підготував “Волинський інформаційний портал”.

«Повірте, ніякого лобізму до керівників шахт з мого боку немає», – сказав Гунчик та додав, що керівництво області завжди займало позицію шахтарів. Попри всі складнощі, 2016 рік усі шахти ДП «Волиньвугілля» завершили без заборгованості щодо виплат заробленого. Це вперше за п’ять років.

Наголосив очільник області і на тому, що на цей час вже виділили одинадцять мільйонів гривень на потреби шахти «Бужанська». Тепер же Гунчик працює над тим, аби пришвидшилося фінансування шахти № 10 у Нововолинську.

«Тому, якщо є якісь зауваження чи пропозиції, давайте сідати за стіл переговорів. Але дуже проситиму шахтарів, щоб вас не використовував політичний електорат для того, щоб створювати прецеденти тиску на людей, які найбільше вам допомагають», – підсумував губернатор.

Голова незалежної профспілки «Захист праці» Володимир Власюк подякував за оперативну організацію цієї зустрічі. За його словами, ситуація, яка виникла на шахті, зараз потребує негайного реагування.

«На шахті з’явилися люди у військовій формі, незрозумілого походження, що і як. До директора шахти ми звернулися з офіційним запитом: хто вони. Однак той повідомив нам, що не знає, хто це», – обурювався Власюк.

Шахтарі переконують, що директор шахти навіть виділив військовим окреме приміщення і особисто ознайомлював «нових працівників» із територією. Також працівники шахти стурбовані тим, що неодноразово бачили у військових зброю. Коли ж охоронець копальні викликав наряд поліції, то керівник установи почав на нього тиснути.

Пригадали гірники і випадок місячної давності, коли працівники шахти помітили автомобіль «КАМАЗ», який вивозив матеріальні цінності та обладнання до Червонограда. Отож, ці військові його супроводжували. До слова, за повідомленням тамтешніх працівників, «КАМАЗ» відправляли за «липовими» документами, щоб здати обладнання на брухт. Зараз же військові нібито охороняють технічний комплекс, але «доохоронялися до того, що на шахті не залишилося жодного алюмінієвого кабеля».

На закінчення шахтарі розповіли і про те, що на цей час відбувається з шахтою «Бужанською». Зокрема, її становище називають критичним. Адже зі ста одиниць техніки, яку передали «Бужанці» із першої шахти, працює лише орієнтовно тридцять. Отож, це позначається і на результатах роботи.

У підсумку голова Волинської ОДА зауважив, що за результатами зустрічі надішле супровідний лист до прокурора області з проханням перевірити діяльність директора шахти, а також запросить на наступну зустріч директора ДП «Волиньвугілля» Олександра Зоріна, керівників та членів профспілок шахт Нововолинська.

«Побачимо, хто прийде, та що казатиме. Це не буде розмова Гунчика з шахтарями, а профспілок із керівництвом», – підсумував Володимир Гунчик.




коментарів: 5
  1. ГНАТИ ВСЮ ТУ НЕЧИСТЬ.кОЖУШКІН ПРОХОДИТЬ 25-30М. ПРОХОДКИ В РІК, МОЖЕ І ВІН НЕ НА СВОМУ МІСЦІ?ПАНЕ ГУБЕРНАТОР, ПОРА ЩОСЬ МІНЯТИ, БО СКОРО ГІРНИКИ ДЕСЯТОЇ ДО ВАС ЗМУШЕНІ БУДУТЬ ЗАВІТАТИ…

  2. Звільнити директора, це мабуть буде найпростіший з варіантів уникнути відповідальності. Питання в тому, хто понесе відповідальність за розграбувала шахти і за ті кримінальні справи, які вже розслідуються?

  3. Шановний Володимир Власюк, а відколи це охорона стала гірниками не попрацювавши в шахті жодного дня? Охорона це охорона і її справа охороняти а не займатися брудним піаром в свою користь. Ми добре знаємо під чию дудку Ви граєте, І чому Ви розписуєтеся за всіх працівників трудового колективу??? Хто Вам надав таке право?? Якшо Вас особисто не влаштовує керівник нашого підприємства то не розказуйте шо він не подобається всім. В нас на даний час нарешті настала стабільність завдяки теперішньму керівнику. Підприємство працює в стабільному режимі а такі як Ви, сіють тільки зерна брехні, тому що всі знають відколи поміняли начальника охорони Руслана, то відтоді стоврилася ваша профспілка яка ніде не існує а тільки в повітрі, і стали писати всяку брехню на наше підприємство.Якщо вам так не подобається тут працювати і керівник вам не такий, то будь ласка дорога за шлагбаумом відкрита для Вас!!!!!!!!!!!!!!! Хочу сказати ще одне нема на Вас Онопрієнка!!!!!!!!!!!!! Були б Ви на повороті вже давно!!!!!!!!!!!!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа