<

Зеленський хоче закрити чергу компенсацій за житло для військових до кінця 2022 року

Цей запис опубліковано більш як рік тому
00:29 | 30.08.2021 / Новини / , /
Перегляди
207
/ Коментарі відсутні

29-го серпня у День пам’яті захисників України Президент зустрівся з родинами загиблих бійців та пообіцяв закрити чергу компенсацій за житло для військових до кінця наступного року.

У зустрічі також взяли участь Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та представники уряду, інформують на сайті Глави держави.

Під час зустрічі обговорювали соціальне, пенсійне та медичне забезпечення сімей військових.

Володимир Зеленський також наголосив, що впродовж 2021-2020 років необхідно розв’язати питання черги на отримання житла для родин загиблих учасників бойових дій на сході України та ветеранів.

«Наше завдання – за залишок цього року й за наступний, 2022 рік закрити всю чергу щодо компенсацій за житло для сімей загиблих і ветеранів», – сказав Глава держави.

На зустрічі також йшлося про законодавче закріплення статусу захисників України, зокрема про соціальні гарантії, які потрібно визначити в окремому законі.

Своєю чергою, голова Консультативної ради з питань захисту прав захисників України Альона Вербицька запропонувала напрацювати законопроєкт, який на законодавчому рівні забезпечить порядок і механізм реалізації соціальних пільг і гарантій від держави родинам загиблих захисників України.

“Це саме той механізм, який може забезпечити реалізацію місцевих соціальних пакетів і контролювати якість надання послуг і нашим захисникам, і родинам загиблих, і їхнім дітям”, – сказала Вербицька.

Голова Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих захисників України Сергій Куніцин поінформував, що при всіх обласних державних адміністраціях створені консультативні ради щодо захисту прав ветеранів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер