<

Заражень коронавірусом в Україні немає – МОЗ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:41 | 26.01.2020 / Новини / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

За словами міністра охорони здоров’я наразі в Україні не зафіксовано зараження цим вірусом. Виявлені випадки, про які повідомляли ЗМІ, були звичайним грипом.

Про це повідомляє Офіс президента.

Президент України Володимир Зеленський заслухав керівництво Міністерства охорони здоров’я щодо ситуації з коронавірусом, який розповсюджується з Китаю, та заходів, яких МОЗ вживає у зв’язку з цим.

Міністр Зоряна Скалецька зазначила, що постійно працює оперативний штаб з узгодження необхідних медичних та міжвідомчих дій.

МОЗ підготувало порядок реагування для лікарень і лікарів, служб, відповідальних за перетин кордону, та лабораторій. 

«Сьогодні для всіх очевидні процедури в разі виявлення, необхідності лікування та діагностування. Є готовність в лабораторіях і по тест-системах для виявлення та виключення підозрілих випадків щодо того, стосуються вони чи ні китайського коронавірусу. Взаємодія з міжнародними організаціями, які моніторять на глобальному, міждержавному рівні, щоденна», – наголосила Скалецька.

Заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що налагоджена постійна оперативна комунікація з прикордонною службою, зокрема в аеропортах, підготовлено інструкцію, як реагувати й перевіряти пасажирів. 

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) рекомендувала запровадити температурний скринінг пасажирів після прибуття літаків і в разі виявлення осіб із симптомами недуги – перевіряти їх на віруси. 

Через наявність у хвороби інкубаційного періоду проведена робота із сімейними лікарями – для моніторингу та вчасного реагування.

Ляшко також запевнив, що в Україні готові лікувати вірус, якщо його буде виявлено.

«Ті технології, які допомогли вилікувати людей в Китаї, застосовуються і в Україні. Наші інфекціоністи знають про них і готові ними скористатися. За допомогою таких же технологій вони лікують грипоподібні захворювання», – зазначив заступник міністра охорони здоров’я.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця