<

Волинський нардеп розповів про «кумовство та сватовство» у парламенті

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:22 | 21.06.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Делегація з Володимир-Волинського району 20 червня, працювала в Комітеті Верховної Ради у закордонних справах.

У складі волинської делегації – голови та представники адміністрації Зимнівської – В’ячеслав Католик, Оваднівської – Сергій Панасевич, Устилузької – Віктор Поліщук, Зимнівської об’єднаних громад, спеціалісти, старости, депутати, представники освіти, громадські активісти та помічники парламентаря – Андрій Бокоч, Віктор Хиць, Анастасія Тріль й Олена П’яних, депутат володимир-волинського осередку УКРОП Леонід Пилипюк. Також до роботи у комітеті долучилися представники Смідинської ОТГ.

Раніше парламент відвідали делегації з міст Нововолинська та Володимира-Волинського. Завтра у столиці запланована зустріч із представниками Іваничівської громади. Сьогоднішня та попередні поїздки організовуються з ініціативи народного депутата Ігоря Гузя та за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

У комітеті волиняни мали робочу зустріч із державним експертом експертної групи територіальної організації влади Тетяною Арсенюк та заступником начальника відділу Східних регіонів департаменту впровадження пріоритетних проектів регіонального розвитку Олегом Топіхою.

Зокрема, держексперт розповіла, що з громадами Прибужжя у неї тісна співпраця. Наразі в Україні створено 743 ОТГ, у 705 з них вибори вже відбулися, ще 38 – чекають рішення Центрвиборчкому. На Волині їх – 41 і лише в одній з них вибори відбулися у квітні 2018 року, тому наразі коштів держсубвенції для цієї ОТГ не були передбачені. «Прийшло доручення від мінфіну опрацювати це питання спільно, щоб 41-ша ОТГ на Волині теж цьогоріч отримала кошти», – розповіла вона.

Загалом, цьогоріч із держбюджету на підтримку громад передбачено майже 2 мільярди гривень, 106 мільйонів скерують на розвиток інфраструктури Волині.

Після зустрічі з представниками мінрегіонбуду, волиняни зустрілися із Ігорем Гузем. Він розповів про роботу в комітеті, у стінах Верховної Ради, про існування кулуарних домовленостей, «кумовство та сватовство» у парламенті та законодавчі ініціативи.

В.о. старости сіл Рогожани та Ізов Тетяна Матіюк сільським головою попрацювала 26 років. Вона вперше побувала у парламенті. «Обговорили з обранцем низку проблемних питань Устилузької ОТГ та шляхи їх вирішення. Така комунікація, відвідування Верховної Ради та безпосередньо робочого місця депутата – цікаво», – зазначила жінка.

Голова Зимнівської ОТГ В’ячеслав Католик розповів, що дізнався про «тонкощі» роботи самого комітету. Була цікава зустріч із представниками мінрегіонбуду, де вдалося вирішити кілька важливих практичних питань для нашої громади», – зауважив він.

Соціальний фахівець Смідинської ОТГ Юлія Бакай побачила, як працює її земляк у парламенті. Виявила ініціативу і ще з двома колежанками взяли участь у поїздці: «Такі поїздки для нас дуже потрібні. Ось, сьогодні вже знайшли нові контакти з інших громад для подальшої співпраці».

На завершення поїздки, відбулася екскурсія Києвом.




один коментар
  1. Кожен з “них” і з “нас” не проти стати кумом чи сватом.
    Бо ПРОДАЖНІ ми, а особливо йцукен :)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер