<

Зимнівська громада відсвяткувала 2 роки після об’єднання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:00 | 7.11.2017 / Володимир /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Зимнівська об’єднана територіальна громада 5-го листопада відсвяткувала 2 роки з моменту утворення. Програму склали різного плану заходи: дитяча частина, ярмарка, куліш та святкова концертна програма.

Розпочався день Зимнівської громади із прес-конференції із головою В’ячеславом Католиком. Зокрема Католик повідомив, що 5-го листопада 2015-го року відбулася перша правоустановча сесія. З того часу пройшло два роки, які були досить складними у плані того, що Зимнівська ОТГ однією з перших об’єдналася.

Як неодноразово зазначав голова – найскладніше було в правовому аспекті, адже на той час законодавство лише формувалося. в 2017 році перед головою та громадою поставлені інші завдання – залучати кошти, гранти, проекти та розбудовувати громаду.

Зазначимо, що Зимнівська громада першою серед сільських громад України створила ЦНАП і цим самим наблизила послуги до жителів.

Як зазначив голова, в пріоритеті зараз будуть дорожні шляхи та водопроводи.

“За підсумками 2-х років очікується, що капітальні видатки складуть близько 20 мільйонів гривень. Звичайно хотілося і більше, але дякуємо всім хто нам в цьому допомагає: починаючи із держбюджету, фонду Палиці та народному депутату Гузю.  Так як працює наш народний депутат – ніхто не працює, я їжджу по цілій країні. Це і підтримка проектів громади, і допомога з розвитком інфраструктури.” – зазначив В’ячеслав Католик.

Католик розповів, що зараз започаткував напрямок, що всі проекти написані в громаді і для неї, якщо вимагають співфінансування, то це робить сільська рада. Таким чином голова намагається залучити до розбудови громади широке коло жителів ОТГ.

Також на відзначення 2-ї річниці існування Зимнівської ОТГ запланували розважальну програму, яку склали виставки, ярмарка, дитяча програма та концертна.

Привітати мешканців прибуло й чимало поважних гостей. Це і представники інших ОТГ Волині, представники народного депутата Україна ( привезли подарунки для трьох дитячих садочків), були гості від ОДА, Володимир-Волинської РДА та райради.

Також від підприємства “Чебатурочка” всіх відвідувачів частували гарячим кулішем.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа