<

“Зло і гріх треба ненавидіти, а людину – любити,” – завершився візит Філарета до Володимира-Волинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:37 | 10.05.2018 / Володимир /
Перегляди
10
/ коментарі 4

10-го травня Патріарх УПЦ (КП) Філарет відправив службу у місцевому Соборі Різдва Христового. А також відбулася прес-конференція на якій можна було поставити різноманітні запитання Патріарху.

Нагадаємо, що Філарет прибув до Володимира-Волинського ще вчора, де на в’їзді до міста його зустріли представники місцевої влади. Сьогодні ж після служби в Соборі Святійший разом з представниками духовенства відправилися до стели Герої загиблих в АТО. Там можнавладці поклали квіти та помолилися. Додамо, що це другий візит Філарета до Володимира-Волинського, перший відбувся ще у 1991 році.

Під час прес-конференції Філарет розповів, що йому дуже сподобався Володимир-Волинський. На його думку у місті живуть дружні люди. Також Святійший акцентував увагу тому, що у місті чисто, прибрано.

Далі говорили за створення помісної церкви. Основний менедж розмови з Філаретом, мовляв,  що окупація і розподіл країни відбувається відразу на двох фронтах. Перший – це військові дії на Сході країни, а другий – боротьба київського та московського патріархату. Святійший вважає, що саме церква зможе об’єднати людей в одній країні і захистити від розбрату.

Філарет розповів про візит до Бельгії, де працювали для того, щоб українська церква скоріше отримала автокефалію. Додав Патріарх, що з московської сторони були перепони, однак європейці розуміють важливість створення Української помісної церкви.

“Ми пробиваємося, з нами готові спілкуватися,” – наголосив Філарет розповідаючи про візит до Європи.

Також говорили про військові дії на Сході і чи не перечать вони настановам Біблії.

 “Зло і гріх треба ненавидіти, а людину – любити! Це не ми прийшли до них вбивати людей, а вони до нас. Ми маємо себе захистити. Не потрібно спекулювати християнською любов’ю”, – відповів Святійший.

Зустріч з патріархом тривала близько 30 хвилин. На завершення підняли питання, чому не прийшли Володимир-Волинські священники московського патріархату. Патріарх Філарет висловив припущення, що певно не захотіли. Адже священник римо-католицької церкви Лєшєк Кошляга був присутній.

Щодо історичної пам’ятки Успенського Собору, то Філарет висловив сміливу перспективу для храму: “На чиїй землі він стоїть? На українській? От і їй буде належати”. Цими ж словами була завершена зустріч.


Автомобіль, яким прибув Філарет


Парковка, яку не встигла міська влада облаштувати. Хоча розпочали роботи спеціально до приїзду.


Мери Володимира-Волинського та Нововолинська очікують на Філарета


Гості від Консульства Польці у Волинській області


Покладання квітів до Стели пам’яті Героїв АТО


Прес-конференція Святішого із місцевими журналістами




коментарів: 4
  1. справедливі , розумні та потрібні слова сказані Патріарх Філарет -“зло і гріх треба ненавидіти” . Я дуиаю , що такий принцип повинен бути визначальний у всьому . На жаль наша місцева влада глуха і німа , коли хтось її вказує на вона чиннить незаконно і не в інтересах громади , і далі продовжує фактично творити зло .
    А цікаво, чи сприяв наш мер у питанні сповіді своєї команди , яка в багатьох випадках порушує канони православя – чиннить беззаконня . Треба ж було використати таку можливість , коли в місті було стільки багато осіб таких високих духовних осіб .І в першу чергу було б слід висповідати тих , хто на кожній сесії порушує закони України – це в першу чергу місцеві депутати від Блоку Петра Порошенка , депутати від партії Батьківщини , депутати від Свободи , до цього спмску , на мою дуику , слід віднести деяких керівників дитячих садків , деяких керівників управлінь міськвиконкому та деяких заступників міського голови – може після цього в місті щось би все таки змінилось на краше …

  2. справедливі , розумні та потрібні слова сказані Патріарх Філарет -“зло і гріх треба ненавидіти” . Я дуиаю , що такий принцип повинен бути визначальний у всьому . На жаль наша місцева влада глуха і німа , коли хтось її вказує на вона чиннить незаконно і не в інтересах громади , і далі продовжує фактично творити зло .
    А цікаво, чи сприяв наш мер у питанні сповіді своєї команди , яка в багатьох випадках порушує канони православя – чинить беззаконня . Треба ж було використати таку можливість , коли в місті було стільки багато осіб таких високих духовних осіб .І в першу чергу було б слід святим отцям висповідати тих , хто на кожній сесії порушує закони України – це в першу чергу місцеві депутати від Блоку Петра Порошенка , депутати від партії Батьківщини , депутати від Свободи , до цього спмску , на мою дуику , слід віднести деяких керівників дитячих садків , деяких керівників управлінь міськвиконкому та деяких заступників міського голови – може після цього в місті щось би все таки змінилось на краше …

  3. справедливі , розумні та потрібні слова сказані Патріархом Філареттом -“зло і гріх треба ненавидіти” . Я дуиаю , що такий принцип повинен бути визначальний у всьому . На жаль наша місцева влада глуха і німа , коли хтось її вказує як вона чиннить незаконно і не в інтересах громади , і далі продовжує фактично творити зло .
    А цікаво, чи сприяв наш мер у питанні сповіді своєї команди , яка в багатьох випадках порушує канони православя – чинить беззаконня . Треба ж було використати таку можливість , коли в місті було стільки багато осіб таких високих духовних чинів .І в першу чергу було б слід святим отцям висповідати тих , хто на кожній сесії порушує закони України – це в першу чергу місцеві депутати від Блоку Петра Порошенка , депутати від партії Батьківщини , депутати від Свободи , до цього списку , на мою думку , слід віднести деяких керівників дитячих садків , деяких керівників управлінь міськвиконкому та деяких заступників міського голови – може після цього в місті щось би все таки змінилось на краше …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця