<

Жителі Володимира-Волинського можуть отримати відтермінування оплати за тепло – роз’яснення представника теплокомуненерго

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:59 | 8.11.2016 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Враховуючи погодні умови та проблеми з отриманням номінацій на природний газ від “НАК Нафтогазу” опалювальний сезон розпочався 10-11 жовтня 2016 року. У зв’язку із змінами в законодавстві, Володимир-Волинське підприємство теплових мереж “Володимир-Волинськтеплокомуненерго” просить звернути увагу споживачів, щоспоживачі можуть звернутись до підприємства для отримання розстрочки для оплати наданих послуг.

Так, прийнята Постанова Кабінету Міністрів України від 19.10.2016 року №744 “Про зменшення фінансового навантаження на споживачів щодо оплати послуги з централізованого опалення шляхом створення умов для отримання розстрочки на оплату послуги з централізованого опалення”. Згідно даної постанови, споживачі, які не мають субсидії на оплату послуги з централізованого опалення і бажають отримати розстрочку на оплату, мають право звернутись на підприємство з відповідною заявою.

“У разі такого звернення про надання розстрочки, споживач починаючи з місяця подання зазначеної заяви, щомісяця протягом опалювального періоду сплачує 50% плати за послугу з централізованого опалення (щомісяця від суми нарахованої плати за конкретний місяць опалювального сезону). Решта суми, яка накопичилася як неоплачені протягом опалювального періоду 50% плати за послугу з централізованого опалення, сплачується споживачем протягом міжопалювального періоду щомісяця рівними частинами з травня по вересень.

Щодо споживачі, яким призначено субсидію на оплату послуги з централізованого опалення, зобов’язані щомісячно сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням розміру призначеної субсидії. Але варто зважати на те, що нарахування плати за послугу з централізованого опалення споживачам багатоквартирних житлових будинків у разі відсутності на вводах у будинок засобів обліку теплової енергії проводиться з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря і фактичної кількості днів надання цієї послуги в місяці, який є розрахунковим,” – повідомляє Оксана Виваль, заступник директора Володимир-Волинського теплокомуненерго

Тобто, затверджений тариф на оплату 1 кв. метра опалюваної площі квартири щомісяця буде коригуватись, а саме: вартість 1 кв. метра буде більшою за встановлені тарифи, якщо температура зовнішнього повітря буде нижчою за нормативну і відповідно меншою, якщо температура зовнішнього повітря буде перевищувати нормативну.

На вимогу п.48 Постанови КМУ від 21.07.2005 №630 із змінами “Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення”, підприємство за підсумками опалювального періоду подає інформацію щодо перерахунків розміру плати за послугу з централізованого опалення Управлінню соціального захисту населення для здійснення перерахунку розміру призначених субсидій.

Після здійснення перерахунку субсидій у таких споживачів, що сплачували частку нарахувань за централізоване опалення меншу, ніж розрахована в бланку на призначення субсидії, за підсумками опалювального періоду може виникнути заборгованість.

Що робити, якщо в квартирі холодно? Якщо в квартирі холодні нагрівальні прилади (батареї і труби внутрішньо будинкової системи централізованого опалення), то в першу чергу необхідно звернутись в диспетчерську службу ЖЕК №1 за телефоном 3-55- 05 і повідомити про даний факт.

Наступний крок – зателефонувати на службу АДС підприємства теплових мереж 2-12- 85, або особисто написати заяву про неналежне надання, або ненадання послуг. Для встановлення факту ненадання послуг, або надання їх в неповному обсязі, працівниками підприємства проводиться перевірка даного факту, складається Акт-претензія і у разі підтвердження невідповідності фактичної температури в житлових приміщеннях нормативній, за умови їх утеплення, проводиться перерахунок місячної плати за надання послуг з централізованого опалення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер