<

З однієї ложки: в Свято-Успенському соборі у Володимирі-Волинському причащали прихожан

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:03 | 19.04.2020 / Володимир / , /
Перегляди
34
/ коментарів 60

На Великдень вночі 19-го квітня у Свято-Успенському соборі у Володимирі-Волинському причащали прихожан з однієї ложки. Причастя здійснював митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир (Мельник). Нагадаємо, що в країні діють карантинні заходи задля попередження поширення коронавірусу.

Читачі БУГу поділилися відео зі сторінки у фейсбук “Сайт Володимир-Волинської єпархії”, де у прямому ефірі відбувалася трансляція служби у соборі. На одному із відео зафіксовано момент причастя: прихожан причащали з однієї ложки.

Під постом з відео у коментарях люди обговорюють побачене: дехто нарікає на абсурдність ситуації у зв’язку з карантином, а дехто зазначає, що це “наше спасіння”.

Зазначимо, що у самому храмі прихожан не було – вони були надворі. Проте у самій церкві людей, які здійснюють богослужніння, було точно більше десятка.




коментарів: 60
  1. Цікава ситуація… в попередньому пості читаю, “Поліція склала протокол на чоловіка, який відмовився одягнути маску у громадському місці Володимира-Волинського” йому загрожує штраф у розмірі 17 тис. гривень, а чому не складають протоколи на інших осіб, які свідомо порушують правила карантину, а може вони якісь особливі, для них не діють закони України?

  2. Ляля / 19.04.2020 – 22:05 / Відповіcти
    А де фото з інших церков??? Один собор вам поперек горла став!!!! Пройдіться по селах де ПЦУ збирає по 30 -40 людей без масок один біля одного.І не забудьте коментарі вам не годні видалити. Однобока правда у вас.

    • Прихожани мацковського зрадохату дуууже духовноскрєпні та безсмертні, йдуть протоптаною доріжкою паші-мерседеса.

    • Якщо вам цікаво в селах там де ПЦУ батюшка їздив по оселях, люди виставляли пасхи за ворота і піп, проїжаючи машиною, освячував їх.

      • До вашого відомо не у всіх так. Знаю декілька випадків де святили паску саме так, як я написала

          • В селі моїх батьків священик із ПЦУ де до його приходу входить 4 села. Після відправи в церкві їздить по селах. Там саме так і було. Зібралися люди посвятив і поїхав. І не їздив він до кожної хати.

          • Які села? Дайте назви. Знову балаболите…

    • Мені “поперек горла”стає БЕЗВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ вірян.Бо саме через них,а не через церкву чи попів,я мушу продовжувати сидіти в хаті.Бо якби вони шкодили ТІЛЬКИ СОБІ,то ніяких притензій в мене б не було.

    • А в інших церквах з ложечки не причащають вже цілий місяць а в пасхальну ніч тим більше

  3. Конечно-конечно это же храм Московского Патриархата ,правда уважаемый “ПОРТАЛ БУГ”? В ХРАМАХ ПЦУ а также к ним примкнувшим недавно строго одноразовая посуда… Сначала думал писать українською мовою але думаю напишу по-русски прочитаєте не поморщіться, ми ж Європа, демократія і все таке… ВСЁ ЭТО ФЕЙК-НЬЮС Ваш в действии!

    • Докази де? Що ПЦУ проводила причастя з однієї ложечки. Чи Ви просто “клєвєтнік”?

    • Так, можливо для них це «спасіння», буде поки не обпечуться таким спасінням і своєю безвідповідальністю, але буде уже пізно!!! Ну невже не можна думати не лише про себе???!!!
      Для когось потім таке спасіння може обернутися летально!!!!!

  4. Московська церква сприяла поширенню “руского міра” що стало причиною окупації частини нашої території і війни на сході, а тепер ця церква є епіцентром поширення зарази яка вб’є немало українців і доведеться продовжувати згубний для економіки карантин. Тому запитання до керівництва УПЦ МП ви служите Богу чи Путіну?

  5. Гей ви діячі демократичної преси з “порталу Буг” де мій коммент з приводу причастя однією ложечкою в храмі УПЦ ?Писав тільки-що ! Не сподобалося що написав правду і російською мовою, ну так у нас демократія,наркоманія ,свобода слова і так далі…Повторюю Ідіть знімайте храми ПЦУ можна подумати там одноразовими ложечками причащають. Лялі респект!!!

    • Гей, поліса, твій коментар вгорі. Його ніхто не видалив, а ти оббріхуєш Буг і так само бездоказово українську церкву. Бо щодо подій у вашому мацковському зрадохаті є відео і фото докази. Де твої докази щодо ПЦУ? Не блаблабла, а конкретні факти.

  6. В разі зараження оця публіка середьновіччя забуде про боже зцілення і побіжить в лікарню

      • У світі відомо близько 400 богів з різних культур та міфології. Він як атеїст може казати “слава” будь-якому з них. А от раби божі можуть славити лише того, у якого вони в рабстві

        • А що здорові люди не можуть причащатися з однієї ложки?!чи по обличчю визначили діагноз,всі хворі по домівках сидять і під наглядом поліції,а хто сумнівається той сєпаратіст і провокатор.

          • А звідки ви знаєте що у вас не інкубаційний період? При якому декілька днів ви себе відчуваєте здоровим, але при цьому заражаєте всіх навкруги, а ті кого ви заразите, теж декілька днів не підозрюючи що заражені розносять хворобу.

        • То значить в когось з тих 400 він все-таки вірить?
          Спеціально не пишу “комусь”, бо то вже зовсім інше питaння.

          • це сарказм, атеїзм не вірить у існування будь яких богів, а фраза прив’язана з дитинства використовується усіма неважливо від того хто ти, а от де ти родився і як тебе “заклеймили” це вже багато значить, і все ж таки здоровий глузд і людяність стоїть у мене на першому місці, но для вас я безбожник, але ж я не хочу закидати вас “камнями” бо ви не такі як я, а ви з радістю це зробите!
            кожен має право вірити або не вірити у те що він хоче і коли на одному боці освячення пасхи і тд. а на іншому здоров’я і життя вас та ваших рідних, я б радив вам сидіти вдома.

  7. Гей, поляче, твій коментар вгорі. Його ніхто не видалив, а ти оббріхуєш Буг і так само бездоказово українську церкву. Бо щодо подій у вашому мацковському зрадохаті є відео і фото докази. Де твої докази щодо ПЦУ? Не блаблабла, а конкретні факти.

    • Через тиждень два буде видно чи всі хаорі сиділи вдома!!!
      Ви неможете бути впевнені на всі сто!!!!!

  8. Попам, головне Гроші. Навіть в Біблії написано, що коли хтось хворий, повинен піти на карантин. А тепер подумайте, кому ті попи служать, хочуть щоб більше людей поздихало.

  9. А що здорові люди не можуть причащатися з однієї ложки?!чи по обличчю визначили діагноз,всі хворі по домівках сидять і під наглядом поліції,а хто сумнівається той сєпаратіст і провокато

    • А звідки ви знаєте що у вас не інкубаційний період хвороби? При якому декілька днів ви себе відчуваєте здоровим, але при цьому заражаєте всіх навкруги, а ті кого ви заразите, теж декілька днів не підозрюючи що заражені розносять хворобу??? І чи можете ви знати що людина яка причастилась з однієї ложечки перед вами може бути зараженою?

  10. А що здорові люди не можуть причащатися з однієї ложки?!чи по обличчю визначили діагноз,всі хворі по домівках сидять і під наглядом поліції,а хто сумнівається той ……(такий комент підійде буг????)

  11. Мені “поперек горла”стає БЕЗВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ вірян.Бо саме через них,а не через церкву чи попів,я мушу продовжувати сидіти в хаті.Бо якби вони шкодили ТІЛЬКИ СОБІ,то ніяких притензій в мене б не було.

  12. Я не розумію,чому віра в Бога у людей асоціюється з попами????Посвятіть паску дома самі свяченою водою.Повірте,піп не менше вас грішить.Я маю на увазі всі церкви.Бог в серці ВАШОМУ,а не в повному.

  13. Прихожани Лудинської ПЦУ очікували священника, для освячення пасок, біля Фігури (хреста) в своїх селах! Ніхто не ворог ні собі ні людям, всі були в масках і дотримувались дистанції. Ось вам відповідь на свідомість міщан і сільської громади, які живуть дружно і поважають один одного, Христос Воскрес!

  14. Чого Ви прицепились до церкви УПЦ і ПЦУ, я пишу нейтрально до обох церков. А чому ніхто не пише скільки людей в черзі біля Епіцентру чи АТБ, в деякі дні було більше чим в церкві. Пропоную в Пасхальні свята не обсирати всіх підряд чи корось окремо, так як роблять всі ( ну і я також, бо написав за епіцентр та атб). Давайте не будемо злими із-за цього карантину

  15. а як в ПЦу роздають в руки причастя то нормально? якщо священи має короновірус то він і своєю рукою передасть і вам

  16. А чому те знімайло на камеру не підійшло та не забрало ту ложечку?))) врятував би вірян від коронавірусу!

  17. Люди не мають засобів на існування, бо вже другий місяць не ходять на роботу. Через відсутність громадського транспорту і закриття ринків завмерло село. Люди і бізнес віддають величезні пожертви на медицину, щоб врятувати, хоч на одне життя більше. Бізнес терпить збитки і банкрутує, а держава тратить більше 60 млрд на боротьбу з вірусом, які б могла потратити на зарплати і пенсії. І в цей час всяка промосковська срань робить все, щоб такі часи продовжити. От дійсно коли пошкодуєш, що немає такого, як той вусатий дядько при владі. Він би знав , що робити з такими представниками народу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок