<

Врегулювання ситуації на митниці – основна тема зустрічі в Устилузі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:19 | 17.06.2016 / Володимир /
Перегляди
11
/ коментарі 4

Черги із середини червня на українсько-польському кордоні не зменшуються, а настрої людей в чергах, стають все агресивнішими. Українська сторона намагається врегулювати ситуацію. Так у пятницю, 17-го червня на пункті пропустку Устилуг відбувся круглий стіл з фахівцями прикордонних і митних служб, представниками місцевих органів влади та громадськими активістами.

Нагадаємо, подібна ситуація офіційно пояснюється посиленням митного контролю з боку Польщі, адже в Європі проходить днями футбольні матчі Євро-2016. Насправді ж відбувається тихий страйк польських митників. Черги на пунктах пропуску з Польщею утворилися кілька днів тому.

Вони протестують проти ймовірного скорочення під час об’єднання з податковою. Поляки ретельно перевіряють машини, документи і шукають причину надовше затримати авто на кордоні. Тож люди, які хочуть потрапити до Польщі, по півдоби, а то й більше простоюють у чергах.

0cLlM_AeNMA

Присутніх просив надати пропозицію по врегулюванню ситуації начальник управління прикордонного контролю Департаменту охорони державного кордону Адміністрації Державної прикордонної служби України, генерал-майор Юрій Лисюк. За його словами мова про пришвидшення черги сьогодні не йде.

Навіть якщо польськи митники перевіряють машини довго, все відбувається у рамках закону і вплинути на швидкість їхньої роботи сьогодні не можна. Тому усі присутні обговорювали необхідність покращення умов перебування людей у чергах.

“Чергу ми не прискоримо. Проте спільними зусиллями ми можемо зробити умови, щоб громадяни котрі перебувають у сервісній зоні і вч ерзі почувалися комфортніше. Є необхідність у цілодобовому патрулюванні поліцією міста Устилуг та сервісної зони.”– сказав Юрій Лисюк.

За словами Михайла Бобика начальника Володиимр-Волинського відділку поліції, автодорогу Устилуг –Рівне обслуговують патрульні міста Луцька.

u9UhGRgjsiE

Роман Гук, голова Володимир-Волинської районної ради зазначив, що варто збудувати додаткову смугу для авто, проте проект по розбудові сервісної зони заплановано втілти у життя до кінця року.

На думку начальника митного посту Устилуг Олександра Оникійчука, потрібно обговорити питання просування черги на вищому дипломатисному рівні. Все що можна зробити сьогодні власними силами – це скликати чотирьохсторонну зустріч, де обговорити проблемне питання і занести всі висновки обговорень у протокол. Щоб потім мати хоч якусь основу для подальших перемовин.

У підсумку розмови вирішено надіслати листа-зверненя до голови обласної державної адміністрації Володомира Гунчика з чітко вираженими проханнями допомогти у врегулюванні ситуації, звернутися до відповідного відділення національної поліції з проханням виділити екіпажє, котрий буде цілодобово патрулювати ділянку дороги біля сервісної зони, виготовити інформативні таблички, оновити розмітку та освітлення сервісної зони та посприяти покращенню умов в цій зоні.

Також вирішено було скликати чотирьосторонню зустріч з польськими митниками аби обговорити ситцацію, що склалася. Зутріч вирішено скликати на вівторок, 21-го червня.




коментарів: 4
  1. Порядка не буде поки буде іхати лівак, недавно іхав в сервісній черга за око, в устилузі біля брами інша черга, на зміні прикордонник саганюк і лівак за гроші іде наповну

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер