<

У Володимирі-Волинському зафіксували світовий рекорд Анатолія Бойка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:27 | 17.07.2020 / Володимир / , , /
Перегляди
18
/ 1 коментар

17-го липня Національний Реєстр Рекордів оголосив світовий рекорд Заслуженого майстра народної творчості України, з Володимира-Волинського, Анатолія Бойка в номінації «Перша авторська колекція експонатів з яєчної шкаралупи, інкрустованої металом».

Дійство відбулось в культурно-мистецькому центрі Володимира-Волинського. Фіксація світового рекорду проводиться в рамках відкриття ювілейної виставки авторських робіт Анатолія Бойка, – йдеться на сайті Володимира-Волинського.

Шедеври із яєчної шкаралупи, які виготовляє майстер з Володимира-Волинського, відомі поціновувачам мистецтва не лише в Україні, а й у світі. Їх порівнюють з роботами ювеліра Фаберже. Із двох сотень його робіт немає жодного повтору, кожний його твір — винятковий та існує в єдиному екземплярі.

«Техніку ковки сріблом по яєчній шкаралупі Анатолій Бойко винайшов сам. Експертна оцінка, яку ми провели, свідчить, що аналогів у світі немає», – зазначає керівник Національного Реєстру Рекордів Лана Вєтрова.

Анатолій Бойко є членом Всесвітньої Асоціації художників, що працюють по яєчній шкаралупі – World Egg Artist Association.

Після реєстрації світового рекорду майстер продемонстрував, як розтягнув гусине яйце на 108 сантиметрів: на обробку крихкого матеріалу пішло 7 місяців.




один коментар
  1. Ви неймовірна людина!!! Нам варто всім винести дорогоцінний урок від вашої майстерності Божественної. Терпіння неабияке, любов до своєї справи, вкладання частинки душі у кожен неповторний шедевр. Це не кожна людина здатна зробити! Приємно що такі алмази є в світі і їх стає все більше і в різних новітніх цікавих напрямках в яких не пробував себе ще ніхто. Це унікально і символічно для Володимира Волинська і не тільки, а хтось каже що у нас немає майже що показати туристам. Та якби розкрутити цю тему то тут буде черга до нашого прекрасного міста. Приємно що унікальних талановитих людей у нашому місті тьма, хоч бери і конкурс по віку влаштовуй щоб це було доказано. Відчувається що є душа в нашого народа а значить і Боже благословіння є у такому краї! Все міняється хоч і може часом не в кращу сторону але любов, таланти від душі переможуть отой негатив який ще залишився. Скоро все зміниться ви це відчуваєте?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер