<

Володимир-Волинській дитячій художній школі присвоять ім’я Миколи Рокицького

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:50 | 4.12.2018 / Володимир /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

3-го грудня у Володимирі-Волинському відбулися громадські обговорення щодо присвоєння Володимир-Волинській дитячій художній школі імені Миколи Рокицького. Обговорення ініціював колектив мистецького навчального закладу. 

Захід відбувся у приміщенні міськвиконкому. На ньому були присутні колектив художньої школи, представники влади та громадськість. Головував на засіданні Роман Віслобоков, начальник міського відділу культури.

Зі слів Адама Михалика, директора дитячої художньої школи, він досить довго вивчав біографію і доробок Миколи Рокицького. Це єдиний художник з Волині, який є представником школи бойчукістів. Картини Миколи Рокицького, який родом з села Заріччя, що неподалік міста, експонувалися на всеукраїнських виставках.

“Він був художником широкого діапазону, надзвичайно творчою людиною і новатором. Це приклад відданості своїй справі, яку бажаєш продовжити, приклад надзвичайної працелюбності. Ми хочемо присвоїти його ім’я школі як пам’ять і подяку людині, що творила сучасне мистецтво у складні часи”, – розповів Адам Михалик.

Ідею про присвоєння імені Рокицького дитячій художній школі підтримали колеги Адама Михалика. Вони підготували сім співдоповідей про життя і доробок митця.

Окрім пропозиції надати школі ім’я Рокицького прозвучала й інша пропозиція.

Депутат міської ради Микола Смаль зазначив, що у місті творив і проживав відомий художник Микола Букатевич, який у 1947-му заснував у місті художню студію, яку згодом реорганізували у дитячу художню школу, тому запропонував назвати школу саме його ім’ям.

Проте така пропозиція не знайшла достатньої підтримки у присутніх. На громадських обговореннях вирішили підтримати пропозицію Адама Михалика.

Таким чином розпочався процес надання Володимир-Волинській дитячій художній школі імені Миколи Рокицького.

Довідка:

Микола Рокицький народився 6 квітня 1901 року в селі Заріччі (тепер Володимир-Волинського району Волинської області). В 1927 році закінчив Київський Художній Інститут (учень М. Бойчука); член АРМУ, орієнтувався на західно-європейські мистецькі течії, головним чином постімпресіонізм; виставлявся з 1927 року.

Роботи художника можна подивитися тут.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер