<

У Володимирі-Волинському відкрили дошку пам’яті Миколі Бондаруку та Дмитру Колєснікову

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:43 | 21.05.2015 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

В агротехнічному коледжі відкрито дошку пам’яті : Миколи Бондарука та Дмитра Колєснікова.

У середу, 20-го травня у Володимир-Волинському  агротехнічному коледжі урочисто відкрито дошку пам’яті колишніх випускників: Миколи Бондарука та Дмитра Колєснікова, які загинули, захищаючи незалежність та територіальну цілісність нашої держави, – повідомляє сайт міста.

(24-річний Микола Бондарук загинув під Волновахою 22-го травня 2014 року, 20-річний Дмитро Колєсніков – 22 лютого 2015 року у Пісках).  На стенді  розміщена інформація про хлопців, зібрані спогади про них студентів та викладачів, фотографії.

Директор коледжу Олександр Коновалюк зазначив: «Сьогодні ми схиляємо свої голови перед пам’яттю героїв, які свого часу навчалися у нашому закладі. Вони віддали найдорожче, що є у людини – життя – за те, щоб ми з вами могли спокійно працювати та навчатися.  Я пишаюся тим, що у вихованні цих юнаків брав участь і наш навчальний заклад».

Студенти закладу читали щемливі рядки про загиблих, про війну і мир, життя і смерть, про героїзм і силу духу.

Батьки Миколи – Оксана Вікторівна та Петро Віталійович, батьки Дмитра – Ірина Леонідівні і Вадим Анатолійович, їхні  рідні, близькі та знайомі, друзі, одногрупники, усі присутні не могли стримати сліз, слухаючи розповіді про юних Героїв, які віддали за Батьківщину найдорожче – своє життя. Отець Ігор Бігун прочитав молитву та освятив дошку пам’яті.

На завершення заходу, студенти у вишиванках виклали із свічок Герб України, після чого у актовому залі коледжу відбулася мистецько-патріотична програма академічного камерного оркестру «Кантабіле» Волинської обласної філармонії «Боже, бережи Україну», в якій з присвятою загиблим звучали твори світової музичної класики.

Свого часу Володимир-Волинський агротехнічний коледж закінчив і Михайло Ілляшук, мешканець села Свічів, який загинув під час обстрілу Краматорська. Дошка пам’яті цьому герою буде відкрита у закладі трохи згодом.

Допоки ми живі – житиме пам’ять про наших героїв. Коля і Діма з пам’ятної  дошки, розміщеної у холі коледжу на першому поверсі, щодня зустрічатимуть і проводжатимуть поглядами студентів, викладачів, нагадуватимуть кожному з нас, що вони віддали своє життя аби ми жили в мирній квітучій Україні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер