<

У Володимирі-Волинському відновлять курсування громадського транспорту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:11 | 1.06.2020 / Володимир / /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Із 2-го червня за умови дотримання всіх карантинних вимог у Володимирі-Волинському курсуватимуть маршрутки та автобуси.

1-го червня у Володимирі-Волинському відбулася міська комісія ТЕБ і НС, на якій обговорили ситуацію з коронавірусом у місті і, прийнявши до відома рішення держави і області, дозволили відновлення пасажирських перевезень у місті за умови дотримання усіх протиепідемічних заходів.

Також рішенням комісії дозволено ряд пом’якшень карантину на території міста. Це проведення спортивних заходів без глядачів, релігійних заходів за умови перебування не більше однієї особи на 10 квадратних метрів, нерегулярні та регулярні перевезення пасажирів в кількості місць для сидіння, роботу спортивних залів і фітнес центрів, занять у групах в закладах освіти.

Як відзначив мер міста Петро Саганюк, не зважаючи на те, що прийняли послаблення, не виключено, що заходи стануть згодом жорсткіші, адже за вихідні у місті зросла кількість хворих на коронавірус, а також є проблема з вчасним проведенням плр-досліджень в області.

Відтак за добу в області можуть дати результат тільки по 150 відірваним аналізам. у Володимирі і районі, як зазначив санітарний лікар Валерій Онищук, є багато відібраних аналізів, по яких ще немає заключено. Їх більше 250.

Як відзначив Віктор Фіщук, начальник управління ЖКГ та будівництва, управлінням були розроблені пропозиції по відновленню курсування громадського транспорту.

“Пропонуємо зібрати власників транспортних засобів і проговорити вимоги: в першу чергу, масковий режим, перевезення тільки сидячих місць, температурний скринінг, ізоляція водія від пасажира. Кожен рейс -дезінфекція”, – сказав Фіщук.

Як розповіли під час засідання, відкриття дитячих садочків поки не на часі. До цього питання повернуться після зелених свят.

“Сьогодні не будемо вести мову про відкриття садочків. Безпечність і розхлябаність призводить до таких результатів (більше десятка хворих за вихідні – ред.) Подивіться скільки людей ходить без масок по місту. 8 автомобілів в рекреаційній зоні в Фалемичах. Приходять люди розказують, тільки один був у масці продавець на ринку УСВ. Його закрити нема проблем, справа що людей стільки”, – сказав Сананюк.

Міський голова звернувся до правоохоронців з вимогою реагувати жорсткіше на недотримання карантинних заходів. За його словами, неконтрольована ситуацію на ринку УСВ. Там згодом, розповів представник місцевого відділу поліції, планують провести рейди.




один коментар
  1. Треба, щоб Петро видав Указ про штрафи за ігнорування маскового режиму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер