<

У Володимирі-Волинському сформували виборчі округи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:57 | 5.09.2020 / Володимир / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

5-го вересня у Володимирі-Волинському у приміщенні міськрайонного ЦНАПу відбулося чергове засідання міської територіальної виборчої комісії. Важливе питання, яке виносилося на розгляд пристуніх – створення і нумерація виборчих округів у місті.

Утворили єдиний багатомандатний виборчий округ в межах міста Володимир-Волинський та Зарічанської ОТГ. Всього сформували, згідно дотримання вимог нового виборчого законодавства, на цій території 4 округи.

Про це розповіла голова комісії Оксана Кротач. За її словами, офіційна цифра виборців, яку дав держреєстр – 30 093 виборці.

“Виборчі округи. Чим ми мотивувалися і з чого виходили при формуванні. Є постанова 204, де чітко вказано як розприділяти.

При оформленні територіальних виборчих округів, ми дотримувалися принципу неперервності меж територій і з можливості дотримання меж адміністративно-териоріального округу.

Кількість округів виводиться за формулою”, – розповіла голова.

До міської ради 25-го жовтня у Володимир-Волинській ОТГ обиратимуть 34-ох депутатів.

До сформованого першого округу увійшли села: Заріччя, Дігтів, Новосілки, Орані, Суходоли, Федорівка, Ласків, Вощатин, а також школа №1 у Володимирі, педколедж і військомат. Число виборців в окрузі – 7838. Йому належить 9 мандатів.

Другий округ: міськгаз, КХП, клуб військової частини, садок “Вишиванка” і спецдільниця (“спецлікарня”). Тут оберуть 8 депутатів. Число виборців – 6990.

Найбільшим буде третій округ: РБК, ЦПО, НВК№3, агротехнічний коледж та його їдальня, ЗОШ№2. Число виборців: 8552. Число мандатів: 9.

Четвертий округ: гімназія, садочок №7, гуртожиток ВПУ, школа-інтернат, ЗОШ№5. Число виборців: 6822. Число мандатів: 8.

Також на засіданні затвердили календарний план проведення місцевих виборів. Представили і нового секретаря – Тетяну Лись.

Проголосували за те, щоб залучити до переліку спеціалістів у роботу територіальної комісії водія. Також проголосували за призначення певних осіб до виконання обов’язків бухгалтерів. Питання залучення ІТ-спеціаліста перенесли на заступне засідання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця