<

У Володимирі-Волинському розпочали очищувати русло річки Риловиця

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:23 | 6.11.2018 / Володимир /
Перегляди
78
/ Коментарі відсутні

5-го листопада на річці Риловиця в районі вулиці Луцької у Володимирі-Волинському розпочали проводити очищувальні роботи. 

Як зазначив під час брифінгу 6-го листопада мер Володимира-Волинського Петро Саганюк, про благоустрій відпочинкової зони біля річки і її очищення, мова ведеться досить довгий час. До документації по об’єкту у Мінекології були зауваження, але вони були враховані та виправлені.

Для того, щоб приступити до робіт, окрім коштів на них, потрібно було отримати певні дозволи та виготовити відповідну документацію.

“Ми хочемо зробити відпочинкову зону біля річки. Розпочати роботи вдалося дякуючи підтримці народного депутата Ігоря Гузя.  Частина коштів виділена з обласного бюджету. Роботи на річці будуть продовені і наступного року”, – розповів Петро Саганюк

Перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук, який і займався детально дозволами та документацією по об’єкту, розповів, що облаштування рекреаційної зони біля річки – це складна робота. Об’єкт “перехідний”, тобто ще й наступного року доведеться виконати багато робіт. Складність полягає в тому, що постійно змінюється екологічне законодавство.

“Фактично як такої річки Риловиця до сьогодні ми і не бачили. Це були зарослі. Сьогодні ж на меті стоїть очистка річки та покращення гідрологічного стану. Будемо надіятися, що у цьому році вдасться сформувати русло річки. Глибина очистки у межах одного метра, а ширина найменшого місця в межах 3-ох метрів. У районі мосту русло буде викладене бутовим каменем. Також планується сформувати сам острів. Роботи виконуються за кошти, виділені з міського і обласного екологічного фонду. Сприяв у цьому напрямку народний депутат Ігор Гузь”, – розповів Ярослав Матвійчук

Як зазначив перший заступник міського голови, місто фактично є замовником, тому може впливати на підрядника, якщо буде незадоволене якістю виконання робіт на Риловиці.

Роботи виконуватимуться поки дозволяє погода. У рамках першого етапу, який запланований на цей рік, планують сформувати русло річки і таким чином у загальному сформувати обриси рекреаційної зони.




28 Березня, Четвер