<

У Володимирі-Волинському нова шахрайська схема: чоловік «продав» ноутбук, вартістю більше 20-ти тисяч

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:05 | 11.09.2019 / Володимир / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Випадок трапився у Володимирі-Волинському 10-го вересня. У мешканця міста шахраї виманили ноутбук вартістю більше 20-ти тисяч гривень.

Про це журналістам БУГу розповів начальник Володимир-Волинського відділу поліції ГУНП у Волинській області Михайло Бобик.

Подібного типу шахрайств у Володимирі, зазначив, ще не зустрічали.

“Покупці приїхали на зустріч за ноутбуком. Людині приходить на телефон СМСка про те, що на її рахунок надійшли, ніби то, кошти. Людина віддає ноутбук вартістю більше 20-ти тисяч гривень. Покупці їдуть, а виявляється, що кошти на рахунок насправді не прийшли”, – розповів Михайло Бобик.

За словами начальника Володимир-Волинського відділу поліції, шахрайства – це болюча тема правоохоронців не тільки у Володимирі, але і в Україні.

За 10 днів вересня на території обслуговування відділу спостерігалося 3 випадки шахрайств.

“Звертаюсь до мешканців міста та району з попередженням щодо того, щоб були пильнішими і не довіряли свої кошти і доступ до карток. За десять днів у нас є три таких випадки. Так телефонували і представлялися представником банку, люди повідомляли свої конфіденційні дані щодо номеру рахунку та номеру картки. Це болюча тема, тому що важко відслідкувати рух коштів. Буває, що ці кошти знімаються на непідконтрольних Україні територіях”, – розповів Бобик.

Також люди повідомляють про випадки, коли до них телефонують, представляються працівниками поліції і адвокатами, говорять, що рідна людина потрапила у ДТП чи в якусь халепу, і вимагають грошей.

За 8 місяців поточного року у місті та районі зареєстровано 33 випадки шахрайств, з них 25 – не розкриті.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа