<

У Володимирі-Волинському активісти передали митрополиту Володимиру (УПЦ МП) звернення щодо підтримки автокефалії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:27 | 21.11.2018 / Володимир /
Перегляди
1
/ коментарі 3

21-го листопада активісти з обласної спілки АТО, Правого сектора Волині, загалом 15-ти різних організацій передали митрополиту Володимиру (Мельнику) (УПЦ МП) звернення щодо підтримки автокефалії. Подібні звернення вже встигли рознести цього дня і в Луцьку. 

У зверненні до архієреїв УПЦ МП активісти закликають священиків московського патріархату підтримати створення в Україні української автокефальної помісної церкви.

Андрій Фафлей, громадський активіст розповів, що таке звернення – це ініціатива сотень, а то і тисяч людей. Проте, якщо б їх всіх зібрати під стінами Успенського собору у Володимирі, то це було б схоже більше на захват святині, але активісти цього аж ніяк не прагнуть. Вони хочуть конструктивного діалогу.

“Знаючи, що перед вами лежить вибір і частина відповідальності перед Богом та Україною за долю нашої Батьківщини, звертаємося з закликом підтримати визнання автокефалії, а також взяти участь в об’єднавчому соборі, де оберуть предстоятеля церкви, який отримає довгоочікуваний Томос. Впевнені, що такий шлях є канонічним», – зазначається у зверненні.

На місці митрополита Володимира не виявилося, тому активісти попросили передати йому звернення.

“Будемо чекати на відповідь”, – зазначив Андрій Фафлей. 

Подробиці у відео:




коментарів: 3
  1. Громадська організація “Україна + Польща” долучається до звернення, адресованого керівнику Володимир-Волинської єпархії РПЦ (Московський Патріархат), митрополиту Володимиру про об’єднання всіх православних Церков незалежної України в єдину Автокефальну Соборну Церкву.
    Надіючись на таке ж саме звернення від нововолинських патріотичних громадських організацій, депутатів міськради та її виконкому – підписаних міським головою і його заступниками. А також політичних партій м. Нововолинська, котрі позиціонують себе, як державницькі. А. М. БІДЗЮРА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер