<

У Війницькій ОТГ Локачинського району хочуть змінити центральну садибу на село у Володимир-Волинському районі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:46 | 11.03.2019 / Володимир / /
Перегляди
11
/ 1 коментар

Голова Війницької ОТГ Локачинського району, яка утворилася у грудні 2018 року, повідомив про наміри змінити центральну садибу громади із села Війниця Локачинського району на село Березовичі Володимир-Волинського.

Нагадаємо, що Березовичівська сільська рада вирішила створити громаду із селами сусіднього Локачинського району та відмовилася від доєднання чи то до Зимнівської, чи до Оваднівської ОТГ. Коли стартував процес утворення громади, центральну садибу визначили у селі Війниця.

Голова громади Сергій Вербицький під час зустрічі із народним депутатом Ігорем Гузем 7-го березня пояснив, що після створення ОТГ стикнулися з тим, що Війниця не готова в адміністративному плані виконувати свої функції. Тоді ж акцентував увагу на тому, що приміщення сільради знаходиться без опалення. В селі відсутня школа, ФАП та навіть із бюджету громади вже виділили кошти, щоб мешканці громади отримували медичні послуги у Володимир-Волинському ТМО.

На думку новообраного голови ОТГ, у селі Березовичі є більше можливостей розташувати адміністративні приміщення та ефективніше проводити керування громадою.

“Моя особиста думка, та думаю і депутати підтримають, що центральна садиба повинна бути в селі Березовичі Володимир-Волинського району. Там є необхідні приміщення. Та й по кількості населення, перевага йде за Березовичами”, – пояснив Вербицький.

Ще одним вагомим аргументом для зміни центральної садиби Вербицький назвав, що коли Березовичі стануть центральною садибою, тоді декілька сільрад Локачинського району готові вести перемовини про доєднання.

Народний депутат Ігор Гузь, вислухавши голову ОТГ, повідомив, що такого прецеденту в Україні ще не було, однак можна спробувати вивчити чи є можливість.

“Закон про децентралізацію прописаний так, що сільради, які об’єдналися не можуть вийти з ОТГ, а ось про зміну центральної садиби ніяких заборон не вказано. Якщо громада буде підтримувати цю ініціативу, тоді і я включуся в цей процес. Наголошу, якщо громада підтримає”, – акцентував Ігор Гузь.

Також ще одне з питань, яке обговорив народний депутат і голова Війницької ОТГ, стало те, що колишня Березовичівська сільрада може бути виокремлена із 19 виборчого округу, і тоді ця територія буде належати до округу нардепа Мартиняка. Сергій Вербицький повідомив, що не хотів би цього, а навпаки, щоб Війніцька ОТГ повністю увійшла до округу нардепа Гузя, адже знає, що за допомогою обранця було зроблено в селах 19 округу.

Цього ж дня також відбулися шість зустріч в селах Березовичівського старостинського округу. Ці села стали заключними у списку нардепа. Нагадаємо, що Ігор Гузь поставив собі за ціль побувати у всіх селах свого виборчого округу та 7-го березня відвідав та зустрівся із жителями в останніх населених пунктах, куди раніше не приїздив.




один коментар
  1. А яка думка з цього питання головних ініціаторів створення Війницької ОТГ зі сторони Локачинського району? Бо так розумію думка людей сіл Локачинського району не така важлива Адже питання центральної садиби у Війниці на час створення ОТГ було принциповим. І лише тепер стало зрозумілим,що Війниця не спроможна виконувати функції адміністративного центру?
    А що заважає іншим громадам доєднуватись при існуючій ситуацвї(

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця