<

У валах городища Володимира-Волинського планують провести роботи з ексгумації останків вбитих в’язнів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:48 | 30.11.2017 / Володимир /
Перегляди
177
/ Коментарі відсутні

30-го листопада до Володимира-Волинського прибули фахівці у сфері проведення археологічних розкопок та побували на території городища. Основна їх мета – спланувати проведення робіт з ексгумації останків вбитих в’язнів колишньої тюрми у 1939-1941 роки.

Нагадаємо, що депутатам Волиньради, 23-го листопада підтримали виділення 126 тисяч гривень на виготовлення проектно – кошторисної документації для проведення робіт “Реставрація, пристосування та музеєфікація пам’ятки археології “Городище – Вали ІХ-ХІІІ ст” (в комплексі земляних валів замку ХІІІ-XVI ст.).

Раніше ж, 28-го вересня поточного року відбулася зустріч нардепа Ігоря Гузя із директором заповідника Володимиром Пикалюком та Сергієм Годлевським. Зустріч відбулася безпосередньо на місці городища і було домовлено про спільну роботу в напрямку реконструкції Валів та дитинця.

Сьогодні ж, 30-го листопада, на об’єкт прибув Сергій Годлевський, який допомагати буде працівникам заповідника, та з ним науковці Віктор Баюн, котрий відбовідає за археологію в заповіднику. Також приїхали працівники Львівського КП “Доля”, які спеціалізуються на проведенні ексгумації останків.

На місці, безпосередньо обговорили основні етапи та приблизні терміни виконання робіт. Так, співробітники КП “Доля” зазначили, що термін виконання залежить від того, як проводити пошукові роботи: вручну чи із застосуванням техніки (до речі розкоп замку Казимира проводили спеціальним трактором). Якщо вручну, то це займе кілька польових сезонів і відповідно років.

Наразі співробітники знають про понад 30 останків людей. Однак роботи потрібно провести по всій території, адже за ствердженням старожилів міста, можливі захоронення і в інших частинах.

Щодо термінів початку робіт, то при сприятливих умовах і достатньому фінансуванню, розпочати зможуть вже із середини весни – початку літа 2018 року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер