<

У Сусвалі 9 голосів за ПЦУ, а 40 проти. Селяни розповідають, що про збори не знали

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:45 | 24.02.2019 / Володимир / /
Перегляди
6
/ коментарів 7

24-го лютого у селі Сусваль Володимир-Волинського району у церкві Різдва Пресвятої Богородиці відбулися збори щодо переходу до ПЦУ.

Журналістам «БУГу» вдалося прибути на місце події відразу по завершенню зборів, коли люди виходили з храму. Як розповідають учасники зборів, збирали підписи прихожан у самому храмі. Але не за перехід до ПЦУ, а за те, щоб залишитися в УПЦ. Під таким рішенням підписалося 40 людей.

На запитання журналістів чи є список тих, хто проти рішення лишитися в УПЦ, прислужник у храмі розповів, що 9 людей проголосували проти.

Прихожани, яких зустріли на вулиці, розповіли, що голосів тих, хто був за ПЦУ недорахували. Крім того, розповідають, що про збори дізналися випадково. Більшість селян не знала, що вони відбудуться. Зібрання пройшло за ініціативи священиків, говорять люди.

Ситуацію журналістам прокоментував настоятель храму, отець Богдан, прихожани та селяни. Детально у відео.

На збори прибув священик Олексій Шаран, якого на офіційному сайті Володимир-Волинської єпархії УПЦ називають головою єпархіального відділу по взаємозв’язках з військовослужбовцями та іншими силовими структурами.




коментарів: 7
  1. .Продажне бидло ,яке на своіх землях терпить ФСБешних московських попів ,які благословили своі війска на вбивство Украінського народу .Вас манкурти не обходить ,що наші хлопці мерзнуть в окопах ,гинуть захищаючи ваш спокій.Гундяівські попипи придумали новий спосіб :збирають своіх прихильників з різних сіл ,звозять до церкви і починають голосувати проти переходу ,так було в Низкиничах і так вони будуть і далі поступати .

        • також це підмітив,що бог самих “активних” коментаторів “церковних” статей з рогами і кодексом гігас в руках)))))) тільки так можна пояснити цей рівень ненависті в їхніх душах.

  2. Як себе може так поводити батюшка?! Бреше просто на камеру!
    Жителі даного села нічого не знали про ці так звані збори. Їх зробили батюшка і представники УПЦ МП.,які були повідомлені завчасно. В селі більше 500 прихожан цього храму, думку яких зараз представники МП своїм хитрим планом, затоптують в багно.
    Побоялися справедливої думки прихожан?

  3. Болісно на душі,називають себе істинно віруючими,а діють брехливими методами.Теж самеспостерігали вчора в Низкиничах.

  4. Піди ще розберись зі своїми,чому вони їздять в Росію по церковне приладдя,і платять гроші агресору,розумово не відстала.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця