<

У порушенні прав споживачів електроенергії звинувачують ПАТ “Волиньобленерго” Володимир-Волинську філію жителі села Суходоли

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:35 | 4.06.2015 / Володимир /
Перегляди
16
/ Коментарі відсутні

Порушення, на думку депутата районної ради Вікторії Середи, полягають у тому, що підприємство ПАТ “Волиньобленерго” Володимир-Волинська філія обтяжує своїх споживачів додатковими платними послугами. Зокрема, аби переоформити особовий рахунок споживача у зв’язку зі смертю попереднього власника будинку, необхідно замовити позапланову перевірку схеми включення та пломбування лічильника. Процедура мешканцям Суходіл обходиться у 209 – 250 гривень.

Саме у зв’язку із виявленими фактами порушення “Правил користування електричною енергією для населення”, депутат Вікторія Середа склала відповідний депутатський запит на ім’я директора Володимир-Волинської філії ПАТ “Волиньобленерго” Анатолія Киричука. У ньому депутат попросила пояснити громадянам району, чому з 30-го квітня вони змушені оплачувати якісь додаткові ліцензійні послуги, аби переоформити особовий рахунок.

Для порівняння пані Вікторія приводить ПАТ “Волиньгаз”, де абсолютно безкоштовно та без додаткових умов споживачі отримують такі послуги. Представниця громади села у своєму запиті висловлює припущення, що такий стан у районній філії енергокомпанії пов’язаний із масовим зверненням мешканців території, яку вони обслуговують зв переоформленням. Адже, наразі українці активно оформлюють субсидії і потребують негайного приведення усієї документації до належного вигляду.

До запиту депутата додається акт виконаних робіт, до речі, оформлений не правильно – без дати виконання робіт, який надала мешканка села Суходоли. Вона не розібралася в запропонованому працівниками філії “обряді”, а коли вже оплатила так звані “додаткові послуги”, вирішила проконсультуватися у депутата райради.

Вікторія Середа, вивчивши “Договір на користування електричною енергією для побутових потреб” та “Правил користування електричною енергією для населення”, зробила висновки, що її колегу просто ошукали.

У депутатському запиті говориться: “Згідно п.7 вищезгаданих Правил, “після смерті попереднього власника будинку, новий наймач (власник) квартири або іншого об’єкта, зобов’язаний звернутися до енергопостачальника для укладення договору про користування електричною енергією”. Отже, як бачимо,  жодної згадки, про те, що процедура переоформлення проводиться за кошт споживача у Правилах немає”.

Отже, згідно правил та договорів, складених та виданих ПАТ “Волиньобленерго” споживачі безкоштовно отримують право на переоформлення особових рахунків, а також повірку лічильника та перевірку пломбування. І лише у випадку, коли користувач хоче здійснити це в позаплановий час – він платить за послуги енергетичної компанії.

Як стверджує депутат Середа, мешканці її виборчого округу бажання на додаткові ліцензійні послуги не мали. Працівники філії пояснили, що без цієї процедури їм не переоформлять особовий рахунок, поставивши громадян у безвихідне положення.

ы00001
ы00007
ы00010
ы00011

ы00012
У Акті виконаних робіт, наданих жителькою села Суходоли Любові Томчук, видні і суми, які нарахували в Володимир-Волинській філії ПАТ “Волиньобленерго”. Зокрема,вартість доїзду представників компанії із Володимира-Волинського у Суходоли – 128 гривень. Кілометраж від міста до села – 10 кілометрів. Тобто, 20 кілометрів у дві сторони. Порахувати вартість проїзду – для школяра не стане за складність. Ще з людини взяли майже 35 гривень ПДВ, технічна перевірка схеми вартувала 46,22 грн.

“Сусідці, яка живе з декілька метрів від пані Томчук таку послугу обрахували вже у 250 гривень Однак, знаючи гіркий досвід Любові Василівни, жінка відмовилася та звернулася за допомогою до мене”, – каже Вікторія Середа.

У відповіді енергетичної компанії, відповіді на свої запитання депутат не отримала. “Відписалися, що мовляв це додаткові ліцензійні послуги і людина сама захотіла”, – каже пані Вікторія. Саме тому свій депутатський запит вона винесла на розгляд районної сесії з подальшим перенаправленням у контролюючі органи.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер