<

У Галинівці, де нещодавно настоятель храму привітав Путіна з Днем ангела, вирішили перейти до ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:58 | 9.08.2020 / Володимир / , , /
Перегляди
44
/ коментарів 12

Зранку 9-го серпня у селі Галинівка Володимир-Волинського району відбулися збори, на яких вирішували, чи переходити релігійній громаді до ПЦУ. Як розповідають мешканці села, подібне рішення підтримала більшість місцевих мешканів, тим більше після звістки про те, що настоятель місцевого храму отець Олексій Шаран (УПЦ) привітав Путіна з Днем ангела у фейсбуці.

Тепер священник Шаран вже став колишнім настоятелем храму – замість нього з Володимир-Волинської єпархії УПЦ направили тимчасово служити в Галинівку отця Юрія.

Нагадаємо:

Священник з Володимира-Волинського привітав Путіна з Днем ангела

У Володимир-Волинському районі селяни закрили храм, де служив священник, який привітав Путіна з Днем ангела

Він і звершував богослужіння у храмі 9-го серпня з прихожанами УПЦ у той час, коли перед храмом відбувалися збори селян.

На зборах селян біля храму одноголосно вирішили перейти до ПЦУ. Назбирали близько 60 голосів. У храмі ж богослужіння довго не завершувалося, тому прихильники переходу попросили отця Сергія Місана, який прибув на місце від єпархії ПЦУ, провести богослужіння надворі. В дворі храму зачитали молитви українською.

До слова, на подію з’їхалося чимало представників ЗМІ. В церкву спочатку вони зайти не могли – двері храму зачинили.

Згодом все ж таки до храму вдалося потрапити – всередині перебувало близько 15 прихожан УПЦ, які після завершення служби розійшлися.

Прихильники ПЦУ зазначили БУГу, що церква належить громаді і будували її разом, кожен допомагав чим міг.

Отець Юрій, якого направили служити до села від єпархії УПЦ, зазначив: “що би ви робили, якби до вашого дому прийшли і сказали: громада вирішила твою хату віддати іншим людям”.

На запитання чи знають люди, де сьогодні знаходиться отець Шаран, почули, що ймовірно “виїхав звідси”. Також до них доходили чутки, що колишнього настоятеля “позбавили його регалій та відлучили від єпархії”.

На зборах була присутня велика кількість поліції, конфліктів між людьми не виникало.

У результаті зборів, громада вирішила перейти до ПЦУ. Згодом повинні виготовити всі необхідні документи для реєстрації релігійної громади.

Проте, ймовірно, богослужіння проводитимуть поки що перед храмом, адже ключі від церкви забрали прихильники УПЦ.




коментарів: 12
  1. “Lex orandi est lex credendi” (“Закон молитви є законом віри”). Поки священники Володимир-Волинської єпархії Української Православної Церкви звершували найвищу молитву – Божественну Літургію, на подвір’ї храму села Галинівка відбувалося щось аналогічне до партійних зборів часів СРСР. “За плодами їхніми Ви пізнаєте їх” (Євангеліє від Матвія, глава 6, вірш 16).

    • При “серсер” церкви знищували або перетворювали на склади, а священників або розстрілювали або на сибір відправляли, а зараз всі колишні комуняки такі набожні стали що далі нікуди.

      • Колишні комуняки очолили УПЦ-КП, а ПЦУ вважається його законною правонаступницею.

  2. Людям мало смертей… Синів батьків вбивають на границі з Росією… А вони Путіна вітають…. Шото за скотина в Володимирі??

  3. Слова священика ПЦУ:”тепер ми канонічні, можете йти до нас”. Вам самим не смішно!!! Шановні прихильники ПЦУ, якщо вас так багато, то чому ви не побудували собі церкву, а тільки й вмієте все готове забирати. Не подобається церква не ходіть і не судіть. По закону вирішує релігійна громада ( тобто ті, хто завжди ходить до церкви та приймає участь у Христових таїнствах,а не ті хто проживають у селі, та належать до інших релігійних конфесій. Чомусь ніхто не чіпає молитвиних будинків Євангелістів і тому подібне. Зайдіть до них і проголосуйте, що вони не Дім молитви, а церква ПЦУ)
    На чужому нещасті, щастя не побудуєш. УПЦ була є і буде Українською, без приставки МП.

  4. Це священик отець Сергій Місан..починав з прислужника в
    Українській церкві в Хобултові..чудовий священик, сім’янин..

  5. Слова священика ПЦУ:”тепер ми канонічні, можете йти до нас”. Вам самим не смішно!!! Шановні прихильники ПЦУ, якщо вас так багато, то чому ви не побудували собі церкву, а тільки й вмієте все готове забирати. Не подобається церква не ходіть і не судіть. По закону вирішує релігійна громада ( тобто ті, хто завжди ходить до церкви та приймає участь у Христових таїнствах,а не ті хто проживають у селі, та належать до інших релігійних конфесій. Чомусь ніхто не чіпає молитвиних будинків Євангелістів і тому подібне. Зайдіть до них і проголосуйте, що вони не Дім молитви, а церква ПЦУ)
    На чужому нещасті, щастя не побудуєш. УПЦ була є і буде Українською, без приставки МП.

    • “На чужому нещасті щастя не побудуєш”.Правда!А що є більшим нещастям?Війна,загибель рідних?..Чи “образа”Кіріла, підданого “великого”Пу,котрого славлять в вашій церкві,за якого ви молитесь?

  6. Взагалі то, упц і церквою ніколи не була… А приставку мп тихцем вилучили у 2008 рлці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок