<

[ОНОВЛЕНО] Священник бортнівського храму Поромівської громади передумав переходити в ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:41 | 25.05.2022 / Володимир / , , , /
Перегляди
6546
/ коментарів 12

25-го травня біля бортнівської церкви Різдва Пресвятої Богородиці у Поромівській громаді розгорівся скандал. Священник, який напередодні заявив, що підтримує рішення парафіян про перехід до ПЦУ, змінив свою думку. Зібрали нові збори.

БУГ знаходився на місці події і спостерігав за ситуацією.

Нагадаємо, 22-го травня відбулися збори релігійної громади, яка більшістю (66 із 66 зареєстрованих) голосів вирішила перейти до ПЦУ, отець Петро Кубінський, настоятель даного храму, заявив, що підтримує волевиявлення парафіян. Це зафіксовано також і на відео БУГу.

Після цього отець Петро Кубінський, який водночас є ще й настоятелем храму Успіння Пресвятої Богородиці села Шахтарського, написав прохання на ім’я митрополита Епіфанія про прийняття його разом з громадою до ПЦУ під тимчасову пастирську опіку митрополита Вінницького і Барського Симеона.

Через два дні, 24-го травня митрополит Епіфаній видав Указ про задоволення прохання отця Петра Кубінського про його прийняття до ПЦУ.

Проте, 25-го травня настоятель бортнівського храму змінив своє рішення і скликав нові збори. Підтримати його чи проконтролювати процес, приїхали священники з інших парафій УПЦ московського патріархату, зокрема благочинний Нововолинської округи отець Петро.

В результаті довгих дискусій, обговорень та суперечок люди проголосували наступним чином: 54 голоси – за те, щоб лишитися в підпорядкуванні УПЦ МП, 1 людина – утрималась, зареєструвались 68 осіб (13 із зареєстрованих не поставили підпис). Нагадаємо, на минулих зборах, 22-го травня 66 людей проголосували за зміну приналежності храму у селі Бортнів до Української православної церкви.

Під час суперечок одній жінці стало зле, до неї викликали швидку допомогу. За правопорядком слідкували правоохоронці.

Як повідомив, БУГу депутат Поромівської громади, місцевий мешканець Роман Франчук, вони планують 26-го травня їхати до Володимир-Волинської єпархії ПЦУ, бо вважають своє рішення законним, оскільки мають цьому документальне підтвердження. Після чого, якщо будуть протиріччя, храм опломбують.

Буг слідкуватиме за подальшим розвитком релігійних подій у селі Бортнів.




коментарів: 12
  1. Попа заставили перевзутися, а два різних чобота вдіти не може.
    От чудо в погонах! :)

  2. Я був здивований як писали що він переходить з громадою, а зараз не здивований не краплинки, брехло!!! ГАНЬБА, гнати москаля в шию з села і з України!!!!

    • якщо ти такий патріот, чого не воюєш? сидіти писати та говорити хто що робити то ти патріот, йди на фронт та показуй який ти патріот, а не сидиш за спинами хлопців які тебе тут захищають !

      • При такому тилові і фронт не потрібен… перебранці рясові, вночі монголопослідовники ножа приставлять позаду і все…..

  3. Ось так бидло допомагає рускому міру ,і цьому бидлу все рівно ,що за них гинуть наші хлопці на передовій ,а команди ідуть з росіїї збурювати народ на релігійній почві ,кому це вигідно і так ясно ,СБУ повинно займатись цими ФСБешними попами ,в нас і сліду не повинно залишитись від кацапської секти .ВР повинна прийняти закон про заборону фашистської МП на Україні .

  4. Покаявся отець Петро значить є ще страх Божий дай Бог йому здоровья і многії літа!

  5. В Україні війна . Як можна ставитися до людини яка підтримує ворога та вдає що нічого такого не сталося ? Не важливо хто це , піп спортсмен чи просто бомж. Розстрілювати на місці таких подонків або садити до в’язниці довіку , щоб щось корисне робили, пройдисвіти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця