<

Сергій Шишкін презентував нову пісню до 1000-ліття від дня смерті князя Володимира під час кінофестивалю у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:31 | 25.07.2015 / Володимир /
Перегляди
79
/ 1 коментар

25-го липня, під час фестивалю “Кіномедія” відомий володимир-волинський бард, джазовий співак Сергій Шишкін презентував новий кліп та пісню під назвою “Скажи, Володимире”. Новий твір співак присвятив пам’ятній даті – 1000-літтю з дня смерті Хрестителя Руси.

“Два місяці такого собі самоґвалтування – ось чого мені вартувало народження цього кліпу. Ви ж зрозумійте – дата смерті – це ж не день народження. Тут необхідно було підібрати відповідні музичні інструменти, тему твору, картинки в голові намалювати для відеосюжету, дійових осіб вибрати. Я одразу згадав за давнього свого приятеля Ярослава Абрамюка, з світлого лику якого у районному будинку культури Олександр Дишко малював образ князя Володимира. Ось він і я – стали основними дійовими особами кліпу”, – розповів у преамбулі до показу своєї роботи автор і виконавець твору Сергій Шишкін.

На сьогодні Ярослав Абрамюк – актор Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка. А ось у далекому 1988-му – був директором БК у Володимирі-Волинському. Саме тоді, до тисячоліття з дня заснування міста з’явилося у цій установі історичне панно, а обличчя князя на ньому стало дуже схоже на пана Ярослава.

“Коли записували пісню, до речі тут, у Володимирі – не в Києві, я був дуже стомлений і все довелося записати з одного дубля. А от знімали кліп – довше. І вранці, до схід сонця вставали, і нові ракурси Успенського собору та Василівської церкви шукали, і з виставкою – продажем в Будинку культури боролися. Торгаші загородили необхідну частину панно – і нам довелося так сказати “м’яко” їх посунути (сміється – ред.). Звук ліри взяв із репертуару Сашка Лірника. Це звучання найбільше асоціюється в мене з історію українського народу”, – розповів пан Шишкін.

Пропонуємо читачам “БУГу” переглянути новий твір Сергія Шишкіна.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа