<

ПТМ «Володимир-Волинськтеплокомуненерго» форму власності змінювати не буде

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:07 | 8.09.2015 / Володимир /
Перегляди
9
/ 1 коментар

Про це сьогодні на брифінгу при міському голові Петру Саганюку повідомив мас-медіа заступник мера Микола Веремчук. “Із застарілим, енергозатратним обладнанням та боргом у 8-м мільйонів гривень навряд чи якомусь бізнесмену буде цікаве таке підприємство. Так що на балансі міста тепловики ще на довго”, – констатував перший заступник.

Ще раз міська влада повернулася до теми про передачу комунальних підприємств міста у приватну власність вимушено. “На даний момент певні посадовці теплокомуненерго “роздувають” проблему на рівному місці. Нагадаю, що депутатський корпус вже неодноразово відмовляв ряду фірм, які претендували на оренду каналізаційних мереж чи водогонів в місті. І зараз питання про передачу у концесії чи інші форми власності, відмінні від комунальної не стоїть. В оренду планується передати лише не рентабельну для міста котельню на Устилузькій, 29К та вивести з експлуатації підвальні котельні на вулиці Ковельській 103, 12 та на вулиці Князя Василька, 3. На місце аварійних за кошти інвестора збудувати нові, енергоощадні блочно-модульні пересувні котельні в дворах будинків”, – розповів Микола Веремчук.

Інвестори, які збудують нові котельні використовуватимуть в них пелети, що дозволить їм знизити ціну гігакалорії з 1700-т гривень до 934-ри грн. Це майже вдвічі дешевше. Це дасть і нижчу ціну опалення для населення.

“Поштовхом до таких рішень був вихлоп газу в котельні на Князя Василька, 3 в минулому опалювальному сезоні. Фактично мешканці будинку живуть на пороховій бочці”, – сказав міський голова.

Керівники міського самоврядування ще раз запевнили присутніх, що жоден працівник теплокомуненерго у місті не залишиться без роботи. Окрім того, Петро Саганюк запевнив, що усі рішення та проекти будуть офіційно оприлюднені та пройдуть усі необхідні стадії обговорення з громадськістю. “Зрештою, такі рішення приймаються не Саганюком і Веремчуком, а цілим депутатським корпусом міста. Тому усі ці процеси – прозорі та демократичні”, – підсумував міський голова.




один коментар
  1. А може теплу треба самому бути зацікавленому в збереженні підприємства?І щось для цього робити?Якби в підприємця був такий збитковий та претензійний “баласт” – він би його позбувся….

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця